La musicoteràpia és l'ús de la música per ajudar en trastorns i disfuncions per afavorir el benestar físic, mental i emocional de les persones FOTO: Cedida

Societat

L'Escola Fusió pionera a Sant Cugat en oferir sessions de musicoteràpia

Durant les sessions es treballa la comunicació, les relacions, l'aprenentatge, l'expressió, la mobilitat i altres objectius terapèutics i aporta un gran impacte en les persones amb discapacitat

L'Escola Fusió, el centre de Sant Cugat especialitzat en música i dansa, ha posat en marxa una sèrie de sessions de musicoteràpia, i es converteix, d'aquesta manera, en l'únic centre de la ciutat que ofereix aquesta teràpia.

La musicoteràpia s'adreça a persones amb diversitat funcional. I és que la música és un fort estimulant de les àrees del cervell que s'associen amb la memòria, l'aprenentatge, el llenguatge, la concentració i la coordinació. Aquesta teràpia és un mètode capaç de reactivar l'activitat cerebral a través de la capacitat de la música per activar emocions i generar endorfines.

La musicoteràpia consisteix en la utilització de la música i dels seus elements com la melodia, el ritme, i l'harmonia i fomentar aspectes positius de les persones. Durant les sessions es treballa la comunicació, les relacions, l'aprenentatge, l'expressió, la mobilitat i altres objectius terapèutics i aporta un gran impacte en les persones amb discapacitat.


Què és la musicoteràpia?

La musicoteràpia és l'ús de la música per ajudar en trastorns i disfuncions per afavorir el benestar físic, mental i emocional de les persones. Les sessions de musicoteràpia estan impartides per un musicoterapeuta i ajuda a altres persones que tenen alguna necessitat o suport especial.