Les fronteres que marquen el recorregut dels migrants, al 39è Curs d'Estiu de la Unipau
L'activitat insígnia de l'entitat tindrà lloc a la Unió del 4 al 10 de juliol i comptarà amb gairebé una vintena de conferències
El 39è Curs d'Estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) posarà el focus en les violències que pateixen els migrants des que surten del seu país d'origen fins al d'arribada i les fronteres, físiques i abstractes, que marquen aquest recorregut. La cita tindrà lloc del 4 al 10 de juliol a la Unió i comptarà amb gairebé una vintena de conferències i dos seminaris. A més, com l'edició d'enguany coincideix amb la celebració dels 40 anys de la Unipau, el dissabte 6 de juliol l'entitat celebrarà una festa a la plaça del Coll. També com a novetat, l'entitat participarà també en Estat d'alerta, una de les Lectures a la fresca que enguany els Amics de Pedra i Sang ha preparat per commemorar el centenari del naixement de Frederic Roda, un dels impulsors de la Unipau.
La presidenta de la Unipau, Neus Sotomayor, ha posat en valor el contingut del programa d'enguany recordant que avui en dia els problemes migratoris s'aborden amb "respostes militars, endurint les fronteres i generant més perills per a les persones". En aquest sentit, Sotomayor ha assegurat que "és més necessari que mai" continuar treballant per la pau i l'educació i ha lamentat la retallada que l'Ajuntament ha fet en Cooperació.
La presidenta de la Unipau ha estat acompanyada durant l'acte de presentació del curs precisament per la regidora de Cooperació, Gemma Aristoy, que ha apuntat que el govern municipal treballarà per "revertir la situació". Sobre la temàtica d'enguany, Aristoy ha criticat els països que gestionen el processos migratoris amb una mirada que "genera discursos d'odi". tiu
La representació mediàtica de les migracions
Després de la presentació del curs ha tingut lloc la conferència La representació mediàtica de les migracions a càrrec d'Anna Surinyach, fotògrafa documental i editora gràfica de la revista 5W. Surinyach ha recordat la primera vegada que va participar en el rescat d'una pastera al Mediterrani i com la societat occidental ha normalitzat les imatges de les pasteres. "Com a fotoperiodistes hem de trobar una solució a això", ha dit Surinyach.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.