Pizzes Pizza Garden. Foto: Jordi Domènech

Societat

Una pizzeria de Sant Cugat, entre les millors cadenes pizzeres artesanals del món

El restaurant santcugatenc ha estat l'única pizzeria guardonada amb el premi Green Oven per alta sostenibilitat

La pizzeria santcugatenca Garden Pizza ha estat reconeguda per segon any consecutiu entre les millors 50 cadenes de pizza artesanal del món segons la guia 50 Top Pizza. L'any passat, la pizzeria va quedar en 46a posició. Enguany, ha ascendit fins al número 34. Pel que fa a l'Estat espanyol, la cadena pizzera ha quedat en tercera posició. Durant la gala 50 Top World Pizza Chain Awards, celebrada el 27 de novembre de 2024 a Londres, la cadena també ha rebut el premi Green Oven 2024, un premi que es deu al seu lideratge en sostenibilitat i innovació ecològica en el sector gastronòmic. 

En aquest sentit, Nacho Nuñez, cofundador i director executiu de Garden Pizza, ha mostrat la satisfacció per haver ascendit de posició: "Estar, per segona ocasió, entre les pizzeries més importants, tot sent una de les cadenes que més posicions ha pujat, és un orgull brutal. A més, creiem que té un mèrit afegit perquè nosaltres no tenim localització a cap gran ciutat com poden ser Barcelona, Madrid o Londres".  

Nuñez també ha destacat el premi Green Oven: "Aquest premi és igual d'important que la llista o, fins i tot, més. És un únic premi en el món. Es dona a causa dels estàndards de sostenibilitat i això combrega molt amb el nostre projecte, el nostre esforç i el nostre producte". 

 

 

Representants de Garden Pizza amb el reconeixement FOTO: Cedida

 

L'evolució natural i sostenible de Garden Pizza

Garden Pizza va ser fundada l'any 2018 amb l'idea de crear un restaurant a l'interior d'un hivernacle. "Vam iniciar aquest projecte perquè teníem la idea romàntica de muntar un restaurant dins d'un hivernacle. Vam començar la casa per la teulada, però quan vam tenir el local vam decidir què volíem fer: pizzes" narra Nacho Nuñez.  

Així mateix, sota la direcció de Nacho Núñez, Martín Marchese, Carlos Rocamora i Dolors Homs, la cadena ha desenvolupat una filosofia que connecta natura, gastronomia i sostenibilitat. 

La cadena pizzera santcugatenca incorpora farina de bagàs en l’elaboració de les seves masses. Aquest residu es transforma en un ingredient de valor i, d'aquesta manera, es promou l’economia circular i es redueix el malbaratament de recursos.

A més, Garden Pizza cultiva les seves pròpies herbes aromàtiques en un jardí hidropònic al seu local de Sant Cugat i col·labora amb Ficosterra per fertilitzar les plantes de manera sostenible. Aquestes pràctiques demostren el compromís amb el medi ambient de la cadena i són alguns dels motius pels quals ha guanyat el premi Green Oven 2024

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.