L'escola l'Olivera celebra la 7a edició de la Setmana de la Ciència
Es faran diverses activitats per fomentar el pensament crític, la descoberta de l'entorn i la creativitat des del 19 fins al 23 de març
Durant la setmana del 19 al 23 de març, l'escola l'Olivera de Sant Cugat celebra la 7a edició de la Setmana de la Ciència. És una jornada diferent, on els alumnes, els mestres i els pares tenen l'oportunitat d'experimentar i investigar sobre fets relacionats amb la ciència. Al llarg d'aquests dies es proposaran diversos tallers i activitats participatives per fomentar el pensament crític, la descoberta de l'entorn i la creativitat.
La jornada es divideix en dos itineraris: el "Niu de Ciència", dirigit als més petits (alumnes de 3 a 7 anys) i el de vida marina, dirigit pels més grans. El primer està inspirat en el mateix espai del Museu Blau de Barcelona. Els infants podran aprendre d’una forma vivencial a partir de l’exploració amb diferents eines i instruments com les bàscules i els imants. Així, podran descobrir fenòmens com el magnetisme, la densitat o l’acceleració.
Al segon circuit, els alumnes estudiaran amb profunditat un invertebrat. Es farà una observació de musclos vius, es procedirà a fer la seva dissecció i, posteriorment, s’observaran algunes mostres microscòpiques de la seva estructura interna.
En l'edició d'enguany s'ha aconseguit superar el nombre de tallers respecte a les edicions anteriors. Aquests tallers són de diverses temàtiques: astronomia, medicina, genètica, química, arquitectura, geologia, microscòpia o matemàtica.
Es comptarà amb la participació d’investigadors, professors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la Universitat de Barcelona (UB), del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), de l’Institut Químic de Sarrià (IQS), de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC).