El comitè d'empresa de l'Hospital General no les té totes amb la proposta de Comín FOTO: Cedida

Societat

L'exclusió de l'Hospital General del SISCAT afectarà poc a Sant Cugat, segons Salut

Actualment assumeix activitat complementària derivada d'altres hospitals

La sortida de l'Hospital General de Catalunya (HGC) de la xarxa sanitària pública de Catalunya (SISCAT) no tindrà una repercussió directa en els santcugatencs, segons Salut. Actualment l'HGC assumeix activitat complementària derivada o provinent d'altres hospitals, principalment en l'àmbit geogràfic del Vallès Occidental Est de la Regió Sanitària de Barcelona i, per tant, no assumeix activitat assistencial ordinària d'accés directe de la població de Sant Cugat i de la seva àrea d'influència més propera. "La població de Sant Cugat queda coberta en l'àmbit de l'atenció especialitzada pels seus hospitals de referència", afirmen fonts del Departament de Salut de la Generalitat.

Tanmateix, des de Salut s'estan analitzant les millors alternatives per tal que els centres del SISCAT puguin assumir l'activitat pròpia que els hi pertoca, no havent de recórrer a aquestes derivacions, per tal de garantir l'atenció sanitària de cobertura pública de la població al seu centre de referència. El consell de direcció del Servei Català de la Salut ha ratificat aquest dilluns 22 de febrer la sortida del centre de la xarxa sanitària pública.

Conesa enceta una ronda de contactes per avaluar les conseqüències

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha demanat una reunió urgent amb el conseller de Salut, Antoni Comín, el director de l'Hospital General de Catalunya, Xavier Mate, i els representants dels treballadors per avaluar l'impacte i les conseqüències que té l'exclusió del centre de la xarxa sanitària pública: "Estem atents a les conseqüències que pot tenir excloure l'Hospital General de Catalunya de la xarxa pública tant pel que fa a l'atenció dels ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat com pel que fa a la continuïtat dels llocs de treball del centre sanitari ubicat en el nostre terme municipal".

L'alcaldessa també ha defensat la necessitat que Sant Cugat disposi d'un hospital públic de proximitat que eviti els santcugatencs haver de traslladar-se 14 quilòmetres per carretera fins a Terrassa per ser atesos pel sistema públic de salut. Conesa ha emplaçat a Salut a "valorar si cal construir un edifici nou o és possible utilitzar espais actualment buits de l'HGC". L'alcaldessa aposta per "aprofitar els equipaments que ja existeixen i el capital professional que tenim".

Convergència Sant Cugat portarà al pròxim ple una moció de rebuig a la decisió de la conselleria de Salut de la Generalitat d'excloure l'Hospital General de la xarxa sanitària pública. La formació nacionalista argumenta que aquest fet "afectarà la llista d’espera de l'hospital Mútua de Terrassa", el centre públic assignat als santcugatencs.