Foto de família de la presentació de l'acord d'iniciar la dissolució del Consorci de la Unió. FOTO: Lali Puig

Societat

La Unió i l'Ajuntament acorden iniciar la dissolució del consorci

L'acord entre entitat i Ajuntament per iniciar la dissolució del Consorci de la Unió era el pas previ perquè aquesta pogués començar a utilitzar el nou equipament

Després d'un consell general del Consorci de la Unió Santcugatenca celebrat el dilluns 14 de juny, l'òrgan va acordar iniciar el procés de dissolució, que acabarà amb la seva liquidació. L'acord de dissolució, però, va haver de ser acceptada primer en una assemblea dels socis de la Unió que es va celebrar el mes de març.

Cal destacar que aquest acord era el pas previ perquè la Unió pogués començar a utilitzar el nou equipament, que a falta de detalls, fa ja mesos que està acabat. Tot plegat després d'una negociació i "d'un procés llarg", tal com ha explicat en roda de premsa l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla. El TOT Sant Cugat va avançar fa uns dies que la Unió entraria a l'equipament aviat.

Més info: La reobertura de La Unió és imminent

Roda de premsa de presentació de l'inici de la dissolució del Consorci de la Unió. FOTO: Lali Puig

Un equipament "al servei de la ciutat"

Cal destacar que amb l'acord per iniciar la dissolució del consorci, aquest nou equipament passa a ser de titularitat municipal. De fet, s'estrenarà sent escenari d'algunes activitats de Festa Major i del Curs d'Estiu de la Unipau. "Fa temps que l'equipament està acabat i calia també posar-lo al servei de la ciutat", ha dit Ingla. En aquest sentit, el president de la Unió, David Pujol, ha afirmat: "Estem molt contents de poder obrir aquest equipament a la ciutat". Pel que fa a l'entitat, començarà a utilitzar l'espai just després de la Festa Major, amb els casals d'estiu. 

Els percentatges la divisió horitzontal

Ara es passa a un període de negociació per acordar la divisió horitzontal de l'equipament, amb la qual cosa la Unió Santcugatenca passarà de nou a tenir part de la propietat. Quin percentatge es quedarà l'entitat i quin l'Ajuntament, però, encara no està decidit, si bé és cert que David Pujol ha reconegut que ja hi ha un preacord.

Tal com ja va publicar el TOT, aquest preacord es basa en els següents percentatges: la Unió Santcugatenca disposaria de la titularitat d'un 26% de l'espai (el bar, les sales polivalents, els despatxos, les sales de cos i les sales de reunions); mentre que l'Ajuntament, amb un 69% de la propietat, seria titular de la Sala Clavé, el teatre, els rebedors i els camerinos. D'altra banda, l'accés a la Sala Clavé seria de titularitat compartida.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i el president de la Unió Santcugatenca, David Pujol. FOTO: Lali Puig

De totes maneres, caldrà veure amb quines xifres acaba la liquidació final del consorci per acabar d'establir els percentatges, tal com ha explicat la tinent d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona. Fins que no s'arribi a un acord final, l’entitat podrà fer ús de l’equipament per a la seva activitat diària i l’Ajuntament assumirà les despeses de manteniment de la nova seu (llum, aigua, calefacció, neteja, manteniment, consergeria...).

Més info: L'operació per salvar La Unió

La inauguració final, "al desembre del 2022"

La inauguració total de l'equipament es farà una vegada estigui tot enllestit, des de la Unió apunten que podria ser "el desembre del 2022". Falta encara acabar les obres del teatre i de la Sala Clavé, ja que cal acabar el projecte escenotècnic. Ara mateix, tal com ha assegurat la tinenta d'alcaldia de Cultura, s'estan acabant de perfilar els plecs de la licitació, posteriorment caldrà passar per licitació i després s'haurà d'executar l'obra. Segons Madrona, a escala de calendari, la qüestió podria allargar-se "entre un any i un any i mig".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.