Més castellà a les aules escolars
Salat: "Hi ha algunes denúncies, però no sabem en quin procés estan, ni el nombre”
La regidora d'Educació, Universitat i Família, Esther Salat, ha explicat que, pel que fa al fet si hi ha més escoles de Sant Cugat que podrien rebre una sentència que les obligués a incrementar les classes en castellà, “hi ha algunes denúncies, però no sabem en quin procés estan, ni el nombre”. La membre del consistori ha assegurat desconèixer quines escoles i la tipologia dels centres que podrien estar implicades en aquest litigi, ja que “el porta directament el Departament d’Ensenyament, és un tema molt complex i delicat”, ja que “en el moment en què es rep una denúncia, el Departament és el que dóna suport jurídic a les escoles, fa la representació, els recursos i és qui assumeix tot el procés”.
Salat ha recordat que l’Assemblea per l’Escola Bilingüe va néixer a Sant Cugat i en aquesta línia ha dit que el PP i Ciutadans “agafen aquest tema com un bastió i tenim famílies alineades amb aquests moviments polítics que entren instàncies”, fet que pot haver significat que a Sant Cugat hi hagi més demandes d’aquest tipus.
Les sentències “fan mal”
Des dels Serveis Territorials han apuntat que les sentències que obliguen a impartir el 25% de classes en castellà per les ordres del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que a Sant Cugat ara per ara afecten el Santa Isabel i El Pinar de Nuestra Señora, “fa mal a la mateixa escola”. En aquest sentit, Baulenas ha indicat que tenen experiència en altres municipis que aquestes obligatorietats provoquen que alguns pares “deixin d’inscriure i matricular els nens en aquestes escoles”, un fet que “genera tensions”.