29 establiments de restauració oferiran una impressionant tapa acompanyada d'una Estrella Damm FOTO: Artur Ribera

Societat

Mira les 29 propostes que podràs degustar a la Ruta de tapes

Del 13 al 23 de setembre la ciutat acull la ruta gastronòmica 'Sant Cugat va de tapes', una proposta en la qual 29 establiments de restauració oferiran una impressionant tapa acompanyada d'una Estrella Damm. Un itinerari que enguany arriba a la seva sisena edició. La ruta funciona de manera molt fàcil, només s'ha d'anar als locals que s'han sumat a la iniciativa i per 2,5 € et serviran una canya o quinto Estrella Damm i una tapa elaborada al moment per l'ocasió. 

Però quins són els llocs i les propostes d'aquest any que es podran degustar durant els 10 dies que dura la ruta? Doncs entre les propostes n'hi ha de carn, de peix, de verdures, elaborats amb pasta, o amb receptes de cuina catalana, internacional...

 

Hasacudamm | Bar Hamburg 

Llesca de pa, tomàquet, carn picada, bitxo, ceba caramel·litzada i mostassa vella.

Rambla de Ribatallada, 36

 

Trio de cruixent de caneló | Bar Rusiñol

Trio de canelons cruixents de pepito de vedella, de pinxo i de botifarró de ceba, acompanyats del nostre allioli

C. de Santiago Rusiñol, 43

 

Tàrtar de peus de porc a la catalana | Bodega Tomàs

Teula de iuca fregida, amb tàrtar tebi de peus de porc desossats i estofats amb pinyons, foie amb una reducció de salsa ratafia i trompetes de la mort.

Av. de Francesc Macià, 34

 

Mollete de jarret | Boket Carnisseria

Mollete de jarret de vaca gallega cuinat a baixa temperatura amb cruixent d'encenalls de cansalada i ruca salvatge.

Mercat Vell de Sant Cugat. Pl. de Sant Pere

 

Ravioli de carbassó i formatge de cabra | Boket Xarcuteria

Ravioli de carbassó i formatge de cabra en tempura amb tomàquet caramel·litzat i llit de confitura de figa.

Mercat Vell de Sant Cugat. Pl. de Sant Pere

 

La burrata encantada | Dehesa Santamaria

Llesca de pa amb burrata, faldilla de pernil ibèric i diadema de maduixes caramel·litzades.

Plaça Augusta, 3

 

Pizza di capra amb mel, ruca, nous i ceba caramel·litzada | Dolce Vita

Degustació de la nostra Pizza di Capra amb mel, ruca, nous i ceba caramel·litzada.

Av. Torreblanca, 2

 

Polenta | Dr. Lagarto

Tartaleta de porros, formatge i bacó.

Av. de la Torreblanca, 2-8, local 4

 

Croquetó de botifarra i ceps amb mousse d'escalivada | El celler d'en Medir

Croqueta casolana de botifarra, ceps i pinyons amb mousse d'escalivada i pa de coca de Folgueroles.

Plaça de Pep Ventura, 5

 

Xatonada | El Perolet

Sobre un tros de pa, tonyina i bacallà esqueixat i marinat amb un trosset de seitó i una mica de romesco.

Av. de Francesc Macià, 67

 

Tosta de caviar de salmó | Erreka

Torrada de la nostra coca de Folgueroles amb mantega de salmó i el seu caviar.

Av. Pla del Vinyet, s/n, local 14

 

Bacalhau com natas | Granja Montserrat

Bacallà, patata, ceba, beixamel i formatge.

C. Endavallada, 6

 

Mar i muntanya de La Madeleine | La Madeleine

Croqueta de cua de bou i teriyaki de tonyina amb espuma de coco.

C. Migdia, 7

 

Panzerotto di Funguhi | La Piazzetta

Pasta farcida de ceps amb salsa de nous.

C. Major, 21

 

Melós de Vedella | La Plaça

Melós de vedella a baixa temperatura amb salsa cabernet i cremós de patata.

C. Santiago Rusiñol, 60

 

Croquetó de fricandó | Les Voltes

Croquetó de fricandó amb mini amanida i emulsió de xipotle

C. Sant Bartomeu, 9

 

Coca de pernil ibèric, tomàquets confitats i formatge de cabra | Mut, la cafeta gastronòmica

Pasta de full amb ceba caramel·litzada, pernil ibèric, tomàquets confitats i formatge de cabra.

Av. del Pla del Vinyet, 81-85

 

Albergínia amb formatge de cabra | Restaurant La Bolera

Albergínia amb formatge de cabra

C. Baixada de l'Alba, 20

 

Patata emmascarada | Restaurant Rancho El Paso

Patata amb ceba i botifarra negra (sense gluten)

Pas de l'Estació, 15 (La Floresta)

 

La cassoleta del pescador | Ribera Manero

La nostra fideuà feta al moment amb un toc de tinta i allioli.

Centre Comercial Sant Cugat. Av. Augusta s/n

 

Baó de porc amb most i anacard acaramel·litzat | Sabàtic

Baó de porc cuit a baixa temperatura amb gingebre, anacard caramel·litzat, carbassó encortit i acabat amb reducció dels seus ossos i most.

Plaça de Pep Ventura, 6

 

The walking bread | Somewhere Cafe

Puré de fred cremós, a l'oli d'oliva, de ventresca de tonyina i pastanaga, amb una gelatina de pèsols i anxova sobre una torrada de pa de sèpia negra.

C. de Sant Antoni, 16

 

Mosaic de Tonyina | Spoon Coffee & Breaks

Pastís fet de pa amb motlle, suau salsa rosa i tonyina.

Rambla del Celler, 17

 

Burger mediterrània | Standford Gourmet Burger

Carn de vedella ecològica, cheddar, bacó, ruca i salsa barbacoa al romaní.

Pg. de Francesc Macià, 84

 

Maó de foie amb mitja lluna d'aranyoner | Telefèric

Pa de núvol farcit de foie i aranyoners.

Av. de la Torreblanca, 2

 

Hamburguesa moresca | Tost L'art de l'entrepà

Mini hamburguesa moruna, adobada amb espècies, amb ceba caramel·litzada i pebrot del Padró.

Av. de la Torreblanca, 13

 

Vdgustació de mini torrades | Vdgust Ibèrics i formatges

3 tasts de torrades gratinades: sobrassada de Mallorca amb brie i mel de granja; bull negre amb formatge de cabra i ceba caramel·litzada; i, formatge blau amb codony i anxova.

C. de Castillejos, 30

 

Enchilada de pollastre | Versió Original

Fils de pollastre amb salsa embolicats en un tac gratinat amb formatge.

Av. del Pla del Vinyet, s/n, local 10

 

Steack tartar de filet amb guacamole i ou de guatlla | Vinbinguts

Tastet de filet de vedella amb una base de guacamole i ous de guatlla.

Mercat Vell de Sant Cugat. Pl. de Sant Pere