Neix la Plataforma Animalista de Sant Cugat per garantir el benestar dels animals
Formada per 45 membres, la plataforma treballa sobre tres eixos principals
La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS), va néixer el passat mes de febrer de la mà de diversos ciutadans amants dels animals.
Amb l'objectiu de treballar per garantir el benestar de tots els animals que habiten a la ciutat, la PAS va donar les seves primeres passes en forma de trobades a la Casa de Cultura per avaluar la situació. En aquestes un total de 45 persones i entitats com el Cau Amic s'hi han afegit.
Per tal d'acotar els eixos de treball, i amb la intenció de treballar amb xifres i problemàtiques reals, la PAS ha dividit la seva missió en tres eixos principals: gats, gossos i porcs senglars.
La nova plataforma local, que compta amb el suport de l'Ajuntament, tal com ha afirmat un dels seus membres i regidor de la CUP-PC Dimitri Defranc, espera consolidar-se entre la societat santcugatenca i elaborar una tasca que permeti assegurar el benestar animal en relació amb la ciutadania.
Els tres eixos de treball
La PAS ha dividit els seus punts d'actuació en tres monogràfics.
Per una banda, des de la plataforma estan creant un cens de totes les colònies de gats que hi ha al municipi per saber la situació en la qual es troben. Si reben menjar, per part de qui el reben, si estan esterilitzats i tota la informació que els pugui arribar. De fet, tal com ha comentat Defranc, actualment "ja portem més de 13 colònies censades, però encara ens en falten unes quantes".
En aquest aspecte, la plataforma, que compta amb el suport d'associacions proteccionistes d'animals, ha rebut 100kg de pinso de gat gratuïtament per poder repartir-los d'entre totes aquelles colònies que no estan ben alimentades.
Pel que fa als gossos, la PAS es fixa per objectiu principal el fet d'acabar amb el maltractament animal. Per això mateix, des de la plataforma estan organitzant 4 tallers per tal de crear un 'Agent pel benestar animal'. Aquests tallers, constarien de 4 formacions que es realitzarien 4 dissabtes amb les següents temàtiques: clínica veterinària, emergència veterinària, legislació i reglamentació i mediació de conflictes.
Finalment, pel que fa a l'eix que se centra en els porcs senglars, la PAS treballa per trobar una alternativa a la captura d'exemplars de l'espècie per reduir la superpoblació. Per això mateix, tant en la primera sessió com en les pròximes que es faran, la PAS comptarà amb la col·laboració d'experts en la matèria que estan estudiant la possibilitat d'introduir un nou fàrmac per esterilitzar les femelles de porcs senglars a uns costos reduïts. Un fàrmac que segons Defranc "a Mèxic ja s'utilitza amb gossos i gats abandonats i està donant molts bons resultats, però aquí per temes legals europeus encara no es pot utilitzar".
Les xerrades de la PAS, que fins ara han comptat amb la participació del regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, es fan un cop al mes a la Casa de Cultura.
Per això mateix, des de la plataforma conviden a tothom que es vulgui afegir o vulgui col·laborar donant qualsevol tipus d'informació relacionada amb les colònies de gats, ho faci a través d'aquest correu electrònic: panimalistastc@gmail.com o a través del web: plataformaanimalista.wordpress.com