Façana de Mercat Vell de Sant Cugat. FOTO: Cedida

Societat

La peixateria del Mercat Vell de Sant Cugat abaixa la persiana

El propietari de Peixagogo, que gestionava també un establiment de degustació, ha decidit marxar per l'actual model de gestió del mercat

Peixagogo, l'empresa que gestionava les parades del JAPO i de la Peixateria, ha decidit marxar del Mercat Vell. La parada de degustació de menjar japonès ja feia més de mig any que estava tancada, i dijous passat, 15 de febrer, va ser el torn de la peixateria. El responsable de Peixagogo, Javier García, atribueix el tancament a l'actual model de gestió del mercat. De fet, Peixagogo va demandar l'Ajuntament i el gestor del Mercat Vell, Gourmets de Sant Cugat, per una suma "d'irregularitats" com el cobrament d'un lloguer més elevat de l'estipulat i l'arribada d'Ametller Origen. Amb aquest adeu, al mercat només hi queda l'Ametller, que ocupa gairebé la meitat de la superfície, i un forn de pa que és propietat de Gourmets. 

Una història de demandes creuades

En la seva demanda, el paradista reclama una indemnització milionària pel lloguer pagat de més, les despeses no justificades per l'empresa gestora i danys i perjudicis. A la demanda s'inclou Gourmets i l'Ajuntament, ja que entén que no ha supervisat ni fet complir el que la mateixa institució va establir en el plec de condicions. Una d'aquestes condicions és que les parades han de ser de caràcter "tradicional", una característica que Ametller no compliria perquè és "un supermercat", segons Peixagogo.  

Els gestors, per la seva banda, neguen totes les acusacions, i asseguren que es reserven "les accions legals que corresponguin" per les "constants injúries i calumnies sense fonament" de Peixagogo. 

Més info: Un paradista demandarà l'Ajuntament i el gestor del Mercat Vell per l'arribada d'Ametller

Una de les principals denúncies del responsable de Peixagogo, Javier García, és "l'assetjament" patit per part dels administradors de Gourmets de Sant Cugat. En declaracions al TOT Sant Cugat el passat agost, García va lamentar que l'objectiu dels gestors fos "fer-los fora" perquè Ametller "es quedés amb tot l'espai". Des de Gourmets de Sant Cugat, en canvi, assenyalaven que "l'únic propòsit de Peixagogo" era "convertir el Mercat Vell en el seu propi restaurant". Ara, amb el tancament de la Peixateria, ja no queda rastre del mercat que va reobrir les portes el 2015 com un espai de degustació i compra. 

Ametller Origen, l'esperança per revitalitzar el mercat

L'Ajuntament i els gestors de Mercat Vell van defensar l'entrada del grup alimentari com un moviment per "tornar a dinamitzar el mercat i resoldre els problemes econòmics" que arrossegaven derivats de la pandèmia i la baixada de vendes. Tant la llavors alcaldessa Mireia Ingla com la tinenta d'alcaldia de Comerç del darrer mandat, Elena Vila, van defensar que Ametller donaria "oxigen" al mercat amb una aposta "pel producte fresc i de proximitat".  

La previsió, de fet, era que amb l'entrada d'Ametller s'aconseguiria una ocupació de gairebé el 100% de les parades. Un any després de l'anunci de l'arribada de la cadena, però, només hi ha dos establiments: Ametller Origen i el forn de pa 4 Cors.

Més info: El Mercat Vell busca una nova vida amb Ametller Origen

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.