Sant Cugat actualitza la Guia de Salut Mental amb l'objectiu de conscienciar

En la guia també s'inclouen els nous recursos que la ciutat ha incorporat des que es va crear la primera edició de la guia

L'Ajuntament de Sant Cugat ha realitzat una actualització de la Guia de Salut Mental, que va crear-se el 2011, amb l'objectiu d'apropar-se més a la ciutadania i conscienciar-la sobre la importància de cuidar el benestar emocional. "És important compartir amb la resta quan tens un problema. Els vincles ens donen força i ens fan sentir bé. Hi ha situacions que ens superen, i la família pot ajudar-nos", ha explicat durant la presentació de les actualitzacions de la guia Antonio Fermoso, representant d'Assadegam.

Un dels altres grans objectius de l'actualització de la Guia de Salut Mental és incloure-hi els nous recursos que s'han anat desenvolupant des que es va crear la primera edició, oferint un decàleg de mesures per cuidar el Benestar emocional en el dia a dia. "Tenim una guia de recursos que s'ha anat ampliant al llarg dels anys i és important posar-los a l'abast", ha dit Toni Santander, president de Pread.

De fet, segons dades que maneja l'Ajuntament, 1 de 4 persones pateix un trastorn mental al llarg de la seva vida. Entre altres dades, destaca la que afirma que l'any 2030 la depressió serà la principal causa d'incapacitat a escala global.

En aquest sentit, i en el marc d'uns dels projectes votats en els Pressupostos Participatius, el consistori destinarà un espai perquè l'utilitzin les entitats de suport a la salut mental, que se situarà a un edifici situat al carrer de Benet Cortada 59. "Aquest local ens dona la possibilitat de tenir una agenda, una planificació a llarg termini per programar activitats i tenir uns horaris per atendre consultes", ha afirmat Carles Sanjuán, membre i antic president del grup TEA, al respecte.

 
Comentaris

Destaquem