L'Ajuntament de Sant Cugat ha realitzat una actualització de la Guia de Salut Mental, que va crear-se el 2011, amb l'objectiu d'apropar-se més a la ciutadania i conscienciar-la sobre la importància de cuidar el benestar emocional. "És important compartir amb la resta quan tens un problema. Els vincles ens donen força i ens fan sentir bé. Hi ha situacions que ens superen, i la família pot ajudar-nos", ha explicat durant la presentació de les actualitzacions de la guia Antonio Fermoso, representant d'Assadegam.
Un dels altres grans objectius de l'actualització de la Guia de Salut Mental és incloure-hi els nous recursos que s'han anat desenvolupant des que es va crear la primera edició, oferint un decàleg de mesures per cuidar el Benestar emocional en el dia a dia. "Tenim una guia de recursos que s'ha anat ampliant al llarg dels anys i és important posar-los a l'abast", ha dit Toni Santander, president de Pread.
De fet, segons dades que maneja l'Ajuntament, 1 de 4 persones pateix un trastorn mental al llarg de la seva vida. Entre altres dades, destaca la que afirma que l'any 2030 la depressió serà la principal causa d'incapacitat a escala global.
En aquest sentit, i en el marc d'uns dels projectes votats en els Pressupostos Participatius, el consistori destinarà un espai perquè l'utilitzin les entitats de suport a la salut mental, que se situarà a un edifici situat al carrer de Benet Cortada 59. "Aquest local ens dona la possibilitat de tenir una agenda, una planificació a llarg termini per programar activitats i tenir uns horaris per atendre consultes", ha afirmat Carles Sanjuán, membre i antic president del grup TEA, al respecte.