La guerra del país ja quatre anys que s'allarga i no dóna símptomes d'aturar-se. FOTO: Cedida

Societat

Sant Cugat destinarà 12.000 euros pels refugiats de Síria

Després d'oferir-se a donar asil als refugiats, l'Ajuntament decideix fer una aportació econòmica per paliar el drama dels sirians

L'Ajuntament de Sant Cugat ha decidit donar 12.000 euros al Fons Català de Cooperació i que aniran a parar a Acnur i a Creu Roja per pal·liar el drama humà que estan patint els refugiats sirians. Així ho ha anunciat la tinent d'alcalde Susanna Pellicer, durant la concentració de suport als refugiats que ha tingut lloc aquest dilluns, dia 7 de setembre, a les portes de l'ajuntament.

 

No serà l'única mesura de Sant Cugat per col·laborar en intentar minimitzar la tragèdia que la guerra de Síria està provocant i les penúries de les persones que han d'abandonar el país per sobreviure. Pellicer ha detallat que han acordat actuar en dos sentits: en primer lloc, aportar diners allà on s'acumulen més persones, a l'entrada d'Europa: “A les fronteres és on hi ha més drama i morts. Ara el que més fa falta són diners per aquesta emergència”.

L'acollida

Més enllà d'enviar diners, la tinent d'alcalde ha detallat que una segona fase d'actuació important és la que fa referència a l'acollida dels refugiats. Fa uns dies, l'Ajuntament ja va mostrar la seva voluntat a acollir-ne i, ara, es posa a treballar per tenir-ho tot preparat en cas que sigui necessari. Tot i això, Pellicer ha assegurat que encara no saben si arribaran refugiats a Sant Cugat, però que cal preparar-se per si arribar el cas.

 

En aquest sentit, ha apuntat que estan localitzant possibles allotjaments per tal d'acollir aquestes persones. Hotels, albergs, cases d'acollida; són diverses les alternatives exposades per la tinent d'alcalde. Pellicer ha dit que l'Ajuntament no disposa de pisos socials per aquests casos, però que si fos necessari, podrien destinar diners del Fons Català de Cooperació per aquest concepte.

 

Més enllà de l'allotjament, també han pensat en la integració. “Si venen, no serà per poc temps. Es parla d'un mínim de dos anys”, ha destacat la tinent d'alcalde. “Tenen necessitats sanitàries, s'han d'escolaritzar els nens”... ha apuntat, alhora que ha indicat que, en principi, es lliuraria un dossier a tothom qui arribi.

Solidaritat santcugatenca

La resposta política en tots els àmbit arriba després de les imatges tràgiques de refugiats morin i vivint situacions infrahumanes a les portes d'Europa. I també després de les mostres de solidaritat de molts ciutadans.

 

“Hi ha voluntaris i entitats que ens han demanat informació sobre què poden fer per ajudar”, ha indicat Pellicer. Per això, per gestionar tots els voluntaris i donar informació, l'Ajuntament ha activat un correu electrònic per facilitar informació.