Totes les activitats de la Diada de Sant Medir 2023 a Sant Cugat
La Diada de Sant Medir començarà amb la sortida dels Geganters des del centre de la ciutat
Sant Cugat ja ho té tot a punt per a la Diada de Sant Medir, aquest divendres 3 de març. La tradició i la cultura popular seran els protagonistes de l’Aplec, que té l’ermita de Sant Medir com a escenari central. El Taller Jeroni de Moragas, cooperativa que treballa per a persones amb discapacitat i que celebra el seu 50è aniversari, és l’entitat banderera d’enguany. Es convida a tots els santcugatencs a sumar-se a l’aplec i a desplaçar-se caminant fins a l’ermita, on hi haurà mostres de cultura popular.
La llegenda de Sant Medir
Diu la llegenda que Medir era un pagès que vivia a la Vall de Gausac i que va ser mort a cops d’espasa pels soldats de Dacià. Després de la seva mort, es va construir una ermita dedicada a ell i durant l’edat mitjana, els pagesos de la zona el tenien com a patró. El símbol de l’Aplec de Sant Medir és una fava, cultiu que estava plantant abans de ser assassinat, unes faves que havien nascut i florit aquell mateix dia.
Llegiu i escolteu la llegenda.
Programa de la Diada de Sant Medir 2023 a Sant Cugat
Actes al centre de la ciutat:
8:30 h – Sortida a peu dels Gegants de Sant Cugat cap a l’Ermita de Sant Medir
9:30 h – Entrega de la bandera per part de la Penya Regalèssia als Banderers de Sant Medir 2023: Taller Jeroni de Moragas, a la plaça Lluís Millet.
9:45 h – Cercavila dels Banderers de Sant Medir fins a la plaça de la Vila, acompanyats per la Cobla Contemporània
10 h – Recepció de l’alcaldessa als Banderers a la plaça de la Vila. Mostra de la batucada del Taller Jeroni de Moragas i xocolatada popular
10:30 h – Sortida cap a l’Ermita de Sant Medir
Actes a l’entorn de l’Ermita de Sant Medir:
12 h – Ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània
12.45 h – Toc de campanes: arribada dels Banderers i els Gegants. Recepció institucional de l’alcaldessa de Sant Cugat
12.45 h – Actuacions de cultura popular i tradicional amb Geganters de Sant Cugat, Bastoners de Sant Cugat, Castellers de Sant Cugat i Caparrots de Sant Cugat acompanyats de l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat
13:15 h – Ofici religiós organitzat per la Parròquia de Sant Pere d’Octavià
14 h – Parlaments i entrega de llaçades a les colles de Sant Medir
14:30 h – Ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània
Actes a l’església del Monestir de Sant Cugat:
20:45 h – Concert d’orgue a càrrec de Marc Díaz (director del Cor Cererols de Montserrat)
Altres activitats relacionades
Dimecres 1 de març
19 h | Museu del Monestir – Conferència a càrrec de Domènec Miquel (Historiador del Grup d’Estudis Locals) i Ramon Dilla Martí (professor del Dep. d’Història de l’Art de la UB)
Dissabte 11 de març
11:30 h | Pl. d’Octavià – “La festa de l’Aplec de Sant Medir” a càrrec del Taller Jeroni de Moragas: celebració amb entitats de cultura popular i acció artística amb participació oberta a la ciutadania. En commemoració dels 50 anys del Taller Jeroni de Moragas
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.