Àlex Florensa (al centre de la imatge) en la presentació de la 3a TransEinesCat juntament amb els regidors de l'Ajuntament Gemma Aristoy i Francesc Carol. FOTO: TransEinesCat

Societat

La TransEinesCat es reinventa per seguir combatent la drogoaddicció davant la COVID-19

Àlex Florensa, impulsor de la iniciativa, recorrerà Catalunya en solitari per oferir diferents xerrades a les poblacions amb l'objectiu de fer prevenció i erradicar la drogoaddicció

La 3a edició de la TransEinesCat, una travessa per Catalunya a peu com a forma de teràpia per als drogodependents en fase de rehabilitació, s'ha hagut d'adaptar a les actuals restriccions de COVID-19 i és per això que enguany Àlex Florensa, impulsor de la iniciativa i director d'Eines Centre d'Addiccions, la recorrerà en solitari. No obstant això, la TransEinesCat seguirà en la seva lluita contra la drogoaddicció i és que Florensa oferirà diferents xerrades en més de 30 poblacions catalanes amb l'objectiu de sensibilitzar i donar eines als drogodependents.

Així ho explica Florensa: "La fita d'aquesta 3a edició és poder fer la màxima prevenció possible i sensibilitzar a la ciutadania que la drogoaddicció és una malaltia. A més, també vull mostrar que la drogoaddicció té sortida i és per això que vull ensenyar les diferents eines que hi ha".

La TransEinesCat va néixer el 2018 amb l'objectiu de visibilitzar la problemàtica de les addiccions arreu de Catalunya. Així doncs, en les primeres 2 edicions, Florensa (addicte rehabilitat) va recórrer diferents parts de Catalunya amb usuaris d'Eines Centre d'Addiccions com a teràpia per als pacients que hi van participar.

D'aquesta manera, aquesta 3a edició iniciarà el pròxim dissabte 17 d'abril a les 10:30h a la plaça d'Octavià i Florensa, amb els seus usuaris, recorrerà un tram de Collserola. A partir d'allà, el director d'Eines Centre d'Addiccions iniciarà una travessa en solitari per tot el perímetre de Catalunya, passant per poblacions com Gavà, Altafulla, Sort, Olot Figueres o Mataró, entre altres, on oferirà xerrades en instituts i a centres de drogoaddicció. A més, l'arribada serà també a Sant Cugat el dissabte 5 de juny.

Tot i això, Florensa lamenta no poder realitzar la TransEinesCat amb els seus pacients: "És una pena, perquè per a tots els usuaris és una motivació molt especial. Quan ets addicte, perds la il·lusió i les ganes per fer coses i la TransEinesCat era una eina per recuperar aquesta motivació". Tanmateix, el santcugatenc explica que seguirà amb contacte amb els seus pacients i que participarà en les teràpies grupals de les tardes.

Amb tot, la TransEinesCat vol seguir combatent la drogoaddicció i Florensa confia poder realitzar-la l'any vinent amb els seus pacients, tot i que deixa oberta la possibilitat que es puguin reincorporar en aquesta edició si les restriccions de mobilitat varien cap al mes de maig.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.