Zona de repòs després de la vacunació contra la Covid-19 al CAP de Valldoreix. FOTO: Bernat Millet

Societat

La vacunació frena a Sant Cugat durant l'agost

Durant l'agost s'han posat un 40% menys de vacunes contra la Covid-19 que durant el juliol

El ritme de vacunació ha baixat de manera important durant el mes d'agost a Sant Cugat. Les vacances han fet que molta gent hagi posposat la seva vacunació, una situació que s'ha viscut a bona part del país. De fet, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va mostrar la seva preocupació per aquest descens i va reclamar a la població que no ho deixi per més endavant.

Entre l'1 i el 25 d'agost a Sant Cugat s'han administrat 13.297 vacunes (6.947 primeres dosis i 6.350 segones dosis). Això suposa una davallada de més del 40% respecte els mateixos dies de juliol, quan se'n van posar un total de 22.436. Sobretot han caigut les segones dosis, que han passat de 15.153 a 6.350

Davant d'aquesta situació, Salut va decidir obrir alguns espais durant l'agost per vacunar-se sense cita prèvia, com és el cas del CAP de Valldoreix.  “Estem desaprofitant una oportunitat per començar bé el setembre”, alertava en una entrevista a La Vanguardia, en què explicava que algun dia havien quedat sense posar moltes dosis per falta de ciutadans.

La vacunació a Sant Cugat

Un 63,7% de la població de Sant Cugat té la pauta completa contra el coronavirus. Això són 59.936 santcugatencs. A més, 66.127 ciutadans (un 70% del total) ha rebut almenys una dosi.

La mitjana de vacunació a Sant Cugat és inferior a la de Catalunya, on ja hi ha un 64,8% de la població amb pauta completa. També està per sobre el Vallès Occidental (65,3%) i ciutats veïnes com Cerdanyola (69,9%).

De 30 a 50 anys

Una de les preocupacions que va expressar Argimon va ser pel grup de 30 a 50 anys, en el qual molta gent encara no s'ha vacunat. Per exemple, a Sant Cugat encara hi ha un 22% de gent de 40 a 44 anys que no s'ha posat la segona dosi.

I dels 30 als 34, més d'un 30% no ha rebut ni la primera vacuna. "És com si part de la població s’hagués quedat tranquil·la per tenir vacunats els grans, els que corrien més risc d’emmalaltir greument i morir, i ja no fos tan important”, assenyalava el conseller a La Vanguardia. Però alertava que “els que no tinguin anticossos, no estaran protegits davant la gravetat”.

Una altra dada destacada és que hi ha més persones vacunades dels 16 als 19 anys que dels 20 als 29, tot i que la vacunació d'aquesta franja d'edat va començar abans.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.