El Banc de llibres vol ser un punt de trobada, com ho era l'Ateneu fins el seu tancament. FOTO: Cedida

Actualitat

Un Banc de llibres per dinamitzar la vida a la Floresta

Des de fa sis setmanes, integrants del moviment 15-M i que van liderar l'Ateneu que va funcionar durant uns mesos a l'antiga seu ocupada d'Unnim, han engegat un mercadet d'intercanvi gratuït de llibres per ser un punt de trobada al barri

Des de l’assemblea de barri de la Floresta fa unes setmanes que organitzen cada diumenge un Banc de llibres a la plaça de Miquel Ros, al costat de l’estació dels ferrocarrils. Es tracta d’una activitat d’intercanvi gratuït de llibres que s’ha engegat perquè funcioni com a punt de trobada del barri i per dinamitzar la zona, i més després del tancament de l’Ateneu de la Floresta que s’havia obert a l’antiga seu de la caixa Unnim ocupada. En aquest sentit, un dels organitzadors, Manel Berenguer, apunta que “és una activitat vinculada amb el 15-M i el moviment dels indignats”.

“A la Floresta falten llocs d’unió entre la gent del poble i no hi ha cap espai al centre. El Casino està molt lluny i tot és de pagament”, lamenta Berenguer, que critica la implicació administrativa en aquest sentit: “Sempre que hem intentat alguna cosa amb l’Ajuntament et demanen mil papers i passen mesos i anys. Deixes de creure en ells”.

Manel Berenguer destaca la bona resposta de la gent al Banc de llibres: “És impressionant, la gent ha respost molt bé. S’han apropat nens, joves i adults”. Berenguer explica perquè han triat la literatura com a excusa per crear aquest punt de trobada: "Els llibres són una de les vaques sagrades de la societat i tothom els respecta. A tothom li pot agradar un llibre". L’organitzador ressalta que és l’única activitat d’aquest estil a tot Sant Cugat i és per això que anima a tots els santcugatencs a acostar-se els diumenges d’onze a cinc a aquest mercat gratuït d’intercanvi de llibres.

Manel Berenguer assegura que la intenció és mantenir aquesta activitat en el futur vista la bona acollida.