Una desena de persones sense recursos aprenen a cultivar de manera autosuficient
El curs té l'objectiu de promoure l’agricultura ecològica i l’alimentació sostenible i ser una eina formativa i d’inclusió adreçada a persones ateses per Serveis Socials
El curs de formació, dividit en sessions teòriques i pràctiques, ha estat organitzat en tres apartats: formació tècnica, pràctiques agrícoles i sessions d’assessorament en els horts d’autoconsum. A través del curs els usuaris adquireixen un aprenentatge pràctic, amb nocions de maquinària, electricitat i aprofitament alimentari. El pla s'emmarca en el Pla d’Inclusió municipal i ha comptat amb la col·laboració de l’Obra Social de La Caixa, que ha aportat 5.000 euros, els quals s’han destinat a material i tasques de preparació dels terrenys.
Resposta a una moció
El curs dóna continuïtat a una moció institucional aprovada el juny del 2012 per la promoció d’activitats agràries urbanes a Sant Cugat. Els horts de titularitat municipal es reparteixen entre un espai en el parc urbà situat entre els carrers d’Amposta i de Rafael Castañé, de 7.020 m²; una zona del parc urbà d’origen agrícola de Can Solà, amb 2.015 m² i un espai al parc urbà del carrer de l’Andana, amb 653 m². La tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha visitat una de les sessions a les parcel·les de Can Montmany.
Altres horts
A diferència dels horts urbans ubicats al barri de Can Mates, que estan gestionats per persones jubilades, aquests nous horts seran gestionats per entitats de caire social. Actualment, Sant Cugat compta amb quatre horts urbans: els del Turó de Can Mates –adreçats a persones jubilades–; els 40 horts dels centres escolars, els horts amb finalitats socials i els coordinats per L’Ortiga a Can Montmany.