El barri de Ca n’Ametller, l’aliat de l’expansió econòmica de Sant Cugat
El tinent d’alcaldia, Pere Soler, considera que “Ca n’Ametller és una oportunitat perquè s’hi desenvolupin altres activitats com el sector terciari”
El futur barri de Ca n’Ametller, el darrer a construir-se a Sant Cugat, anirà del bracet del desenvolupament econòmic de la ciutat. A l’exposició virtual santcugatdelfutur.cat es pot descobrir el més destacat del projecte.
Un barri per acompanyar el desenvolupament econòmic de Sant Cugat
Aquesta ciutat és dinàmica des del punt de vista econòmic i té el repte i l’ambició de ser-ho encara més. De seguir atraient empreses i talent. Ca n’Ametller pot contribuir també a què Sant Cugat pugui seguir desenvolupant-se i creixent econòmicament, diversificant l’oferta actual amb nous espais per a la “nova economia”. Serà un espai pensat per atraure empreses innovadores que busquen espais diferents dels habituals. En el conjunt de l’àmbit, Ca n’Ametller es vol dissenyar com a barri actiu, amb mixtura d’usos, amb oferta d’espais urbans i flexibles on s’hi pugui ubicar nova activitat econòmica que complementi l’activitat productiva existent al municipi. Per tant, contribuirà a més dinamisme i més oportunitats per a la ciutat.
“Ca n’Ametller és una oportunitat no només per fer créixer el parc d’habitatge assequible, sinó també perquè s’hi desenvolupin altres activitats, com el sector terciari”, ha declarat el tinent d’Alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Seguretat, Mobilitat i Transport, Pere Soler.
Simulació del futur barri ca n'Ametller. FOTO: Cedida
Noves infraestructures per seguir estimulant l’economia local
Els terrenys on s’aixecarà el barri de Ca n’Ametller es troben en una posició privilegiada. Forma part d’un àmbit envoltat d’activitat socioeconòmica i que encara serà més important amb les infraestructures que s’hi han projectat. Amb la construcció del barri de Ca n’Ametller, la ciutat de Sant Cugat tindrà una nova estació i un intercanviador ferroviari. És a dir, una estació intermodal i un node ferroviari que tindrà un gran impacte en la vida, la mobilitat o el dinamisme econòmic tant del barri com de la ciutat. En aquest emplaçament està previst ubicar-hi la nova Estació-intercanviador, on confluirà la xarxa de FGC, la xarxa de Rodalies i podria convergir la futura línia d’AVE. “Estem unint Sant Cugat amb Barcelona de manera més eficient i això farà dinamitzar encara més l’economia de la ciutat, la vida de les persones i apropar els serveis”, ha declarat Toni Segarra, president dels FGC.
Així doncs, el barri de Ca n’Ametller no només tindrà una estació de ferrocarrils que permetrà la comunicació interna dins la ciutat, sinó que al mateix temps estarà connectat amb la Renfe i la línia 8 de Granollers. A més, les vies de la Renfe no afectaran negativament el paisatge de la zona, ja que es taparan i a la superfície es construirà un parc urbà. D’aquesta manera, se salvarà la limitació tècnica que impedeix edificar a prop de les vies i s’aprofitarà per oferir més espai verd als ciutadans. Es guanyarà un parc urbà per als veïns i veïnes del barri i de la ciutat en general. Tot això permet dissenyar un barri amb equipaments, espai verd, habitatge i feina.