En marxa les obres perquè Can Quitèria sigui un museu de l'art tèxtil català
Les obres van iniciar-se dimarts, 29 de març, i s'allargaran uns 12 mesos
Les obres perquè la masia de Can Quitèria es converteixi en un espai referent de l'art tèxtil català ja han començat. Dimarts, 29 de març, es va posar fil a l'agulla a uns treballs que està previst que s'allarguin un any i serveixin per posar a punt l'espai, així com sanejar l'estructura de l'edifici, ja que en una segona fase s'hauran de fer les obres d'adaptació perquè finalment la masia esdevingui un museu de l'art tèxtil català, amb la figura de l'artista santcugatenc Grau-Garriga com a principal reclam. Aquesta primera fase tindrà un cost de 600.000 euros.
En una visita d'obres, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que s'intentarà conservar els elements arquitectònics històrics. "Farem ressaltar tots els elements històrics arquitectònics. Després vindrà la fase de museïtzació de l'espai. Estem molt contents de què comencin les obres". Calvet també ha volgut posar de manifest que l'empresa Urcotex Inmobiliaria SL, que s'encarregarà de l'obra, és una experta en aquest tipus de rehabilitació.
Al seu torn, la tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha explicat que l'inici d'aquestes obres és una "molt bona notícia per a la ciutat". "Aquesta masia és patrimoni de la ciutat, del nostre passat, i això ho volem preservar. Tenim molt clar que aquest equipament ha de ser dedicat a la cultura i a l'escola catalana del tapís. Tenim pendent treballar amb tots els agents implicats per definir com ha de ser aquest nou espai", ha afirmat Fortuny.
Fa uns 12 anys que l'Ajuntament va adquirir la propietat de l'edifici, tant Fortuny com Calvet han explicat que la masia no s'ha rehabilitat abans per qüestions pressupostàries.
L'edifici per dins
La configuració interior proposada en el projecte engloba la planta baixa, dues plantes i el badalot de la coberta, i destina gran part dels 600 metres quadrats a espais d’exposició –proporcionats i amb il·luminació natural–, i reserva estances per a funcions d’administració, serveis higiènics i instal·lacions.
La rehabilitació conservarà l’escala de volta catalana i l’edifici incorporarà un ascensor com a itinerari adaptat.