Terrenys on s'ubicarà Ragull Centre FOTO: Lali Puig

Urbanisme

El Govern obre la porta a debatre sobre el projecte de Ragull Centre i defensa el conveni

L'Ajuntament assegura que l'únic que hi ha aprovat és un conveni amb Ferrer per fer 72 habitatges públics, i que la forma del projecte es debatrà

L'Ajuntament de Sant Cugat obrirà un període de reunions i trobades amb veïns, comerciants, AFES i altres actors i agents implicats per tractar sobre el projecte de Ragull Centre i acostar posicions. Per això, tal com ha informat Esther Madrona en el consell de barri Centre Est, que presideix, el Govern municipal ja té previstes trobades amb aquests agents, una reunió sobre l'alçada i la volumetria de l'edifici en el consell de barri i una altra sobre els usos de l'espai. "Tenim moltes ganes d'intentar fer-vos copartícips del que ha de ser aquest espai. Tenim ganes de poder parlar de l'alçada i de veure tots els pros i contres", ha explicat Madrona.

De fet, el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch, assegurava en una entrevista al TOT Sant Cugat que "l'alçada no és important".

Més info: El conflicte del Projecte Ragull Centre

Unes reunions que "arriben tard"

Maria Mir, de l'AFA de l'Escola Collserola ha apuntat en el consell de barri que "aquestes reunions arriben tard", i ha denunciat que, tal com està pensat ara el projecte, "les ombres de l'edifici taparan el pati de l'escola, la qual cosa és inacceptable". Mir també ha destacat que el projecte afectarà en la mobilitat de la zona de l'escola: "Ens amoïna". Maria López, també de l'AFA, ha dit: "Per què es fan ara les reunions quan el projecte ja està aprovat per ple?". 

Per la seva banda, María José, membre de la Plataforma Atturem Ragull Centre ha denunciat el fet que el projecte no inclogui un estudi econòmic, i ha preguntat a Esther Madrona i, "per extensió" a la resta de regidors, "per què van votar a favor del projecte sense aquest estudi?"

Un altre dels aspectes que han generat controvèrsia és la ubicació de Ragull Centre. En aquest sentit, Albert Fiblà ho ha posat damunt la taula. "Els habitatges estaran en una zona amb insalubritat", ha dit. A més, ha afegit: "Què passarà si hi ha un accident?"

"No hi ha cap projecte aprovat"

Cal destacar, però, que les al·legacions al projecte es poden presentar fins al 22 de juny. Esther Madrona, però, ha deixat clar que no hi ha cap projecte aprovat, sinó que "el que hi ha damunt la taula és un conveni amb un privat per tirar endavant habitatge públic". En aquest sentit, ha reiterat que "ara és el moment de reunir-se i parlar de com ha de ser".

De fet, ha explicat que "l'objectiu és que hi hagi 72 habitatges públics" i que més enllà d'això, "es trobarà un punt d'entesa" entre tots els agents implicats. 

Madrona ha contestat a la pregunta de Maria José: "Vaig votar a favor del conveni perquè garanteix 72 habitatges públics".

Un projecte amb polèmica des de l'inici

Cal destacar que el projecte de Ragull Centre inclou la creació de 72 habitatges de lloguer protegit i l'habilitació d'un seguit de locals comercials, i ha generat polèmica, per l'alçada de l'edifici i pel conveni entre l'Ajuntament i Ferrer. Un conveni que, segons denuncia la Plataforma Aturem Ragull Centre, no respon a "un interès públic". Per això, la plataforma en demana la retirada.

Més info: Reclamen la retirada del conveni de Ragull Centre

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.