Opinió

15a Biennal Manifesta a Sant Cugat

'Manifesta repensa la relació entre cultura i societat civil, investiga i ajuda a catalitzar el canvi social positiu a Europa a través de la cultura contemporània en diàleg continu amb la societat'

Ja tenim aquí una de les més prestigioses biennals del món. Barcelona i l'àrea metropolitana rep «la més gran, innovadora i descentralitzada biennal de la història». Així ho ha reconegut la directora i fundadora, la conservadora neerlandesa Hedwig Fijen.

Si Sant Cugat creies en la força de l'art contemporani que hem defensat des de Tomàs Aymat fins avui una minoria de ciutadans, d'aquest sant indret veuria que amb implicació de "tots" l'art d'aquest indret destacaria amb personalitat pròpia en aquests nous temps.

Manifesta repensa la relació entre cultura i societat civil, investiga i ajuda a catalitzar el canvi social positiu a Europa a través de la cultura contemporània en diàleg continu amb la societat. Dona resposta a la nova realitat política, cultural i social que va sorgir després de la fi de la Guerra Freda.

Som tots els ciutadans que creiem que aquest fet és molt important per Catalunya, i també per la nostra ciutat. Llàstima que les dues últimes administracions locals han treballat de forma oficial, i no han consultat la indústria cultural en cap moment. Ens han decebut les retallades en art primer amb la Biennal d'Art i ara amb Maristany, amb aquesta situació rebem aquesta biennal 2024.

Una pregunta que ja feia en el TOT del 8/5/2023 comentant la biennal, també és actual avui. "Em pregunto si Sant Cugat, cobrirà només l'expedient com s'ha fet en els últims quatre anys o el seu ajuntament s'hi implicarà activament? Tenim una gran oportunitat de marcar nou camí."

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.