Opinió

Els carteristes, hacker de ments

'Els ciutadans estem farts de tant robatori i sobretot ens trobem desprotegits, quan ni tan sols podem veure les imatges que mostren les seves cares'

Els carteristes s'han convertit en habituals passatgers en els metres i trens i també en passejants perillosos dins de les nostres ciutats, s'acosten a nosaltres com si fossin persones amables per a finalment, robar-nos. Segurament molts de nosaltres, en aquests darrers dies, hem estat víctimes d'aquests carteristes que estan sempre a l'aguait de qualsevol objecte que puguin sostreure'ns i no necessàriament agredint-nos.

Mètodes usuals:

  • La Pantalla: un es col·loca davant sostraient-te de la bossa el telèfon o cartera i l'altre darrere del primer lladre, cobrint la imatge obrint-se l'abric.
  • L'estirada amb bicicleta: Afegiria també en patinet, en passar al teu costat mentre parles per telèfon, t'ho estira, sortint ràpidament.
  • El turista amable: t'ofereix fer-te una foto i et roba el mòbil.
  • El "underpaper": S'acosta a la teva taula i cobreix el teu telèfon amb un mapa o diari per a sostreure't el telèfon o moneder.
  • L'infiltrat: mentre mires en una botiga aprofita el teu descuit per a robar-te, fins i tot dins de l'emprovador.


Ells són hackers de les nostres ments, un simple avís de "vigili les seves pertinences" és per a ells un senyal de màxim valor, quan, automàticament, ens toquem i els revelem on portem els nostres valuosos objectes, utilitzant després la nostra vulnerabilitat. Què passa quan denunciem? Estem cansats de denunciar i pensem que no serveix de res?

Els ciutadans estem farts de tant robatori i sobretot ens trobem desprotegits, quan ni tan sols podem veure les imatges que mostren les seves cares. A diferència, ells coneixen les nostres dades, preses en el robatori, i nosaltres no tenim cap dret a veure les seves cares en les càmeres que els gravaren.

Parlem de drets? Drets, però de qui?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.