Opinió

Compromesos amb el comerç local de proximitat

El comerç local de proximitat genera cohesió social, humanitza la ciutat i crea ocupació de qualitat. El tancament de comerços com Viapre, Cal Bolet, Punt de Creu o la carnisseria Alfons, entre tants altres; la impossibilitat de consolidar nous comerços de proximitat en un eix comercial massa petit per una ciutat com Sant Cugat; o l'amenaça latent de l'obertura d'un macrocentre comercial al centre direccional de Cerdanyola; tenen implicacions que van molt més enllà de la qüestió estrictament econòmica.

Lluny de desentendre's de la pervivència d'un model de comerç de proximitat arrelat a la ciutat o de convidar els petits comerços a instal·lar-se en un centre comercial –com recentment defensava el membre de l'executiva local del PDECAT Jordi Queraltó– cal que els governs, i en especial el govern de la nostra ciutat, tinguin una actitud proactiva de suport al comerç de proximitat.

La identitat i l'atractiu comercial de Sant Cugat, el manteniment i impuls d'un comerç de proximitat que cohesiona la nostra ciutat, no pot deixar-se únicament a l'atzar o a les lleis del lliure mercat.

De forma permanent el model comercial català ha de fer front a les ingerències del govern espanyol que legisla per defensar únicament els interessos de les grans empreses, desregularitzant el comerç i deixant-ho tot en mans de les lleis de lliure mercat.

Des del govern català i des de l'Ajuntament de Sant Cugat hem de defensar el nostre model comercial. La pervivència del comerç local de proximitat no és un tema privat. No podem dir que és qüestió de sort o atzar que comerços arrelats a la nostra ciutat hagin de tancar.

Esperem que l'opinió de Jordi Queraltó no sigui la majoritària dins del PDECAT i l'Ajuntament de Sant Cugat estigui realment compromès amb el comerç local de proximitat.