Conèixer el patrimoni de Sant Cugat
Aquests dos últims mesos, els Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat hem dedicat les nostres conferències i sortides culturals a Sant Cugat
Difícilment s’estima i s’aprecia el que no es coneix. Es pot viure i treballar en una població i no adonar-se dels seus valors i desconèixer les persones que la fan gran. Hem conegut més a fons l’organització, la problemàtica, el treball del dia a dia d’algunes institucions de la nostra ciutat. Institucions que dignifiquen el municipi.
La Lira, una coral fidel a un país i a les seves tradicions; l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat amb una projecció més enllà de Catalunya; el Centre Esportiu d’Alt Rendiment (CAR), centre de reconeixement mundial; el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya; els arbres singulars de Sant Cugat; la ciutat intel·ligent (smart city) de Sant Cugat; el Celler Vitivinícola. Hi a moltes més institucions que dignifiquen la ciutat. Tanmateix, voldria significar especialment que si bé l’obra feta i que es fa és digne d’elogi, no són menys els que les porten a bon port.
Quan veus els ulls brillants i l’entusiasme del conferenciant o del que t’explica el que t’ensenya, constates que tenen una il·lusió, un plus que va molt més enllà del càrrec o de l’obligació. Hi ha una dedicació i un sacrifici que fa més gran el que fan. Per aquesta raó vull fer esment i felicitar Josep Garrell, Josep Ferré, Jordi Torrijos, Jordi Roca, Josep Castellví, Àngels Solé, Albert Mendoza, Jordi Puigneró i Lluís Campins que ens van il·lustrar sobre Sant Cugat. Crec, sincerament, que entitats i persones així fan més gran el nostre país.