Opinió

Crida a mestres d'escoles i instituts de Sant Cugat

'Des del claustre volem posar fil a l'agulla en qüestions relacionades amb el gènere i els nostres infants i com podem incidir-hi des de l'escola'

Des de la seva creació Escoles Coeducatives ha crescut a unes escoles pel determinant impuls de les comissions de coeducació de les AFES, i en unes altres, com a la meva, el Turó de Can Mates, de la mà de la comissió mixta, formada per famílies i mestres. Des del claustre volem posar fil a l'agulla en qüestions relacionades amb el gènere i els nostres infants i com podem incidir-hi des de l'escola per modificar estereotips que, a parer nostre, limiten més que amplien mires.

L'impacte de les campanyes que Escoles Coeducatives posa en marxa, si són compartides per tota la comunitat educativa, és a dir, escola i família, i si és en l'àmbit municipal, millor que millor, serà més potent de cara a les nostres criatures, que si només té la força d'una de les tres potes d'aquest sistema: escola, famílies i societat.

Aquest article és una crida al professorat, tant de primària com de secundària (no deixem que passi aquest tren, si us plau!), que ha d'aprofitar aquestes famílies i AFES amb consciència, que tenen ganes d'educar els infants per un món més just, solidari i respectuós amb totes les diferències, siguin del caire que siguin.

Us emplaço a treballar conjuntament amb les famílies en aquestes comissions mixtes i a la Taula Coeducativa Municipal, com a espai de reflexió i acció per portar la coeducació a les escoles i al municipi.

Finalment, comparteixo les sàvies paraules de la sociòloga Marina Subirats: "Crear una escola coeducativa no és fàcil: suposa lluitar contra un gran nombre de rutines instal·lades a la nostra ment i a la nostra cultura".

Lluitem conjuntament!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.