Cugat Mèdia, per molts anys!
'La Ràdio ha anat evolucionant i els diferents canvis també han servit per fer créixer aquest mitjà de comunicació necessari i imprescindible des del primer dia'
Ahir, dia tretze de juny de 2021, fa trenta-nou anys (any 1982) que en Ramon Grau i Soldevila, juntament amb el seu germà Josep, en Màrius Caralt i en Paco Garcia, i, més endavant, amb un grup d'amics i amigues de la vila vam iniciar el gran projecte de Ràdio Sant Cugat. Amb més il·lusió que res més, la iniciativa va tirar endavant, gràcies també, a les entitats i associacions, al comerç local i al Consistori. La Ràdio va començar a emetre des dels 91.7 de la FM i amb estereofonia des del carrer de Sant Antoni. Sant Cugat aleshores tenia trenta mil habitants, era un poble gran i la gent es coneixia i saludava a tota hora pels nostres carrers i, també, a través de la Ràdio. Per mi, participar en aquest mitjà va ser una gran il·lusió i, com deia en Ramon Grau, "fer realitat el somni de la Ràdio".
Tots sabem que "l'alegria a casa dels pobres dura poc". Doncs sí, l'any 1986 ens van tancar l'emissora per manca de llicència, però la reacció va ser imminent. L'endemà mateix les parets i aparadors de la vila eren plens de cartells amb la fotografia dels integrants de la Ràdio i d'aquell "TORNAREM" que es va fer realitat l'any 1989 gràcies al suport del poble i del Consistori aleshores presidit per en Joan Aymerich. Va ser al carrer de Sant Jordi. En aquesta nova etapa es van "recuperar" moltes persones que fèiem Ràdio i, amb els mitjans tècnics renovats es va emprendre una nova fase que ha perdurat fins al dia d'avui.
L'any 1992, l'emissora va passar a ser de titularitat municipal. L'any següent, formava part de l'Organisme Autònom Municipal de Comunicació i Informació Ciutadana de l'Ajuntament (OAMCIC).
La Ràdio ha anat evolucionant i els diferents canvis també han servit per fer créixer aquest mitjà de comunicació necessari i imprescindible des del primer dia. Internet, la web (any 2002), el canvi de nom (ara, Cugat Mèdia), el mateix domini punt CAT, l'adjudicació per part del Govern dels Canals de TDT, un d'ells a (l'OAMCIC) que forma part del Canal del Vallès Sud juntament amb altres ajuntaments. Tot plegat enmig d'un canvi d'ubicació de la Ràdio (any 2006), ara al carrer Plana de l'Hospital que ha seguit creixent amb la presència a Facebook, a Twitter, la nova web, la producció des dels estudis de Sant Cugat del programa "La Tarda" en coproducció amb les emissores de la Xarxa... i creixent i creixent!, i fent ús de les noves tecnologies i aplicacions.
Avui, ara mateix, podem escoltar la nostra Ràdio des de qualsevol indret o escollir el programa que vulguem a través de les diferents eines comunicatives més avançades. Moltes gràcies a totes i a tots els que treballeu en aquest mitjà per fer-ho possible. I no oblidem que som tots els santcugatencs i santcugatenques els que fem possible "la màgia de la Ràdio", que deia en Ramon Grau i que, per mi, continua essent el primer referent de la informació de casa nostra i un punt de trobada de la ciutat. PER MOLTS ANYS!
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.