Bernat Bella, periodista

Opinió

Cuines

La Sexta ha estrenat amb molt èxit la versió espanyola del programa americà “Pesadilla en la cocina”, on un xef va per restaurants enfonsats amb l’objectiu de reflotar-los.

Alberto Chicote és el cuiner escollit per passejar-se pels pitjors restaurants espanyols per “fotre bronques”, deixar en evidència les deficiències dels locals i espavilar als sempre bruts i ganduls propietaris.

Amb “Pesadilla en la cocina” descobrim què ens podem trobar en una cuina (rates al rentaplats, escarabats entre el menjar, oli per fregir fet servir cinc-centes vegades, menjar que cau a terra i es reaprofita, humitats, neveres podrides…). És una mica fastigós i millor no pensar-hi quan vas a un restaurant, però la gràcia és veure les reaccions de Chicote.

El pobre cuiner al·lucina amb el que es troba i les seves frases lapidàries marquen època: “Esto lo has cocinado con uranio, no al vapor”, “Me he encontrado comida de la Segunda Guerra Mundial” o “¡Madre del amor hermoso! ¡De este material se hacen las cajas negras de los aviones!”.

Veure com els propietaris justifiquen la seva brutícia i falta de qualitat del menjar no té preu i encara és més divertit veure com Chicote, que fa un paper extraordinari i va camí d’estrella mediàtica, s’ho pren tan seriosament. No us ho perdeu!

Segueix @bernatbella a twitter