El desconcert ciutadà amb el sistema judicial
'En un estat democràtic, els ciutadans haurien de tenir una certa confiança que aquelles persones que tenen encomanada la difícil tasca d'impartir justícia'
Ja fa bastant de temps que molts ciutadans no entenem res de com es comporta el sistema judicial de l'estat, en especial l'actitud de la seva cúpula. Per una banda, ens diuen des del Consell General del Poder Judicial que reclamen independència dels altres poders de l'estat, però per altre, aquesta cúpula està dividida entre progressistes i conservadors, tant és així que es pot saber a l'avançada quines seran les seves decisions si sabem el número de vocals conservadors i progressistes. Això és igualment vàlid pel Tribunal Supem, pel Tribunal Constitucioanl, en fi, quin descrèdit, oi?
Crec que si féssim una enquesta ciutadana respecte de la credibilitat de la justícia i en concret de les cúpules judicials, obtindríem un resultat de desconfiança absoluta generada per aquells als que tan sols se'ls hi demana generar confiança.
Quan la justícia és erràtica i pretén actuar com a tercera cambra política és quan molts ciutadans, ja amb una certa edat, comencem a recordar aquelles sentències dictades per aquell "Tribunal de Orden Publico (TOP)", del qual és hereva l'actual "Audiencia Nacional".
En general, en un estat democràtic, els ciutadans haurien de tenir una certa confiança que aquelles persones que tenen encomanada la difícil tasca d'impartir justícia, no es deixen influenciar per les idees polítiques i/o personals, fins al punt que un estament tan important com el Consell General del Poder Judicial porta quatre anys caducat per les lluites de quotes de poder dels seus membres i d'algun partit polític que creu que les està perdent.
En fi, tot plegat demostra que a "La Transició" no tot va ser tan perfecte com se'ns vol fer creure.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.