Opinió

Dormir al carrer a Sant Cugat

'Segons el darrer recompte que es va fer al mes de febrer d'aquest any tenim 170 persones que han de dormir en caixers de bancs, barraques, cotxes vells o en portals de cases i comerços'

Si us pregunto quanta gent viu al carrer a Sant Cugat, quin nombre de persones us venen al cap? Doncs segons el darrer recompte que es va fer al mes de febrer d'aquest any tenim 170 persones que han de dormir en caixers de bancs, barraques, cotxes vells o en portals de cases i comerços. Estic segur que no us imaginàveu que hi havia tanta gent, i el pitjor és que en els darrers mesos la xifra està augmentant.

Això ho veiem en el menjador social de Càritas que el tenim ple (i fins i tot amb llista d'espera). El nostre menjador no és només un lloc on es proporciona un àpat, sinó un àmbit en el qual s'acompanya a la persona i on, amb la inestimable feina del Josep, el seu responsable, i dels voluntaris es busca crear un caliu familiar. Moltes d'aquestes persones també utilitzen el servei de dutxa i bugaderia del nostre menjador.

Aquest augment de persones sense llar és generalitzat en les principals ciutats de Catalunya. Per aquest motiu, la campanya nadalenca de Càritas estarà orientada a sensibilitzar sobre aquest greu problema. Des de la parròquia estem pensant en com podem ampliar el nostre servei per acollir més persones. Potser una ciutat com Sant Cugat podria desenvolupar un projecte d'alberg social.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.