El dret a la privacitat
'Els documents que Snowden va fer públics van provar que la NSA fa un seguiment massiu per recollir, emmagatzemar i processar les comunicacions privades de persones de tot el món'
Regalem la nostra informació a Facebook, YouTube i Instagram. Publiquem les nostres conviccions a Twitter. Paguem amb les nostres dades els serveis de Google, que en són molts, des de la cerca de la informació fins al navegador del cotxe, passant per les traduccions i Siri. Paguem amb la nostra ubicació les apps de previsió meteorològica
Comprem a Amazon amb les nostres dades. Posem la nostra empremta per entrar al gimnàs. Regalem a les companyies telefòniques les nostres ubicacions i contactes. Ens demanen que baixem apps i donem dades a tots els nostres proveïdors: subministres de casa, bancs, assegurances, salut, supermercats, companyies aèries, de tren, d'autobús. Ens comuniquem per Zoom, Google-Meet i Microsoft-Teams. I tot això ho fem voluntàriament. Però a més, alguns governs ens espien, ens espien tot, i en dir tot vull dir tot.
Els documents que Edward Snowden va fer públics el 2013 (fa 9 anys ja), i pels que està perseguit pels Estats Units, van provar que la NSA fa un seguiment massiu, per recollir, emmagatzemar i processar amb algorismes les comunicacions privades de persones de tot el món. Hi ha tecnologia i diners per fer-ho.
I a més, el software Pegasus, desenvolupat per NSO grup, està en venda als altres governs per fer seguiment selectiu de personalitats, periodistes i defensors de drets humans. Un cop instal·lat al telèfon permet escoltar tot, accedir als contactes, i activar micròfon i càmera. El govern d'Espanya també l'ha utilitzat.
Res a afegir.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.