Fracasso, per tant, existeixo
Vivim en un món molt competitiu, on l’oferta és tan àmplia que són molts els factors a tenir en compte en la presa de decision
El 28 de gener va tenir lloc al bar-cafè Tropical de Sant Cugat del Vallès la presentació del llibre Solo puede quedar uno de l’escriptora Sílvia Forés, acte organitzat per l’Associació ADE Vallès. La Sílvia Forés és experta en processos de selecció de personal i en aquest llibre descriu perfectament com es desenvolupen aquests, i sobretot facilita eines als potencials candidats sobre com han de preparar-se per a aquest difícil repte d’accedir a un lloc de treball.
El títol del llibre no només resulta adient en l’àmbit dels processos de selecció de personal, sinó que es pot extrapolar amb caràcter general a la nostra societat actual. Vivim en un món molt competitiu, on l’oferta és tan àmplia que són molts els factors a tenir en compte en la presa de decisions.
Per altra banda, aquest alt índex de competitivitat, té com gairebé tot a la vida, dos vessants, el positiu, que inculca valors com l’esforç i la dedicació; i el negatiu, que es tradueix en sentiments de frustració i enveges envers els qui sí que han aconseguit acomplir amb les seves expectatives. L’equilibri emocional és la clau per afrontar aquests reptes amb èxit, que no vol dir arribar el primer a l’objectiu, sinó aprendre a encaixar de manera constructiva i no destructiva uns resultats adversos.
Això no és feina fàcil i requereix un aprenentatge que s’hauria de potenciar des de l’escola. Cal visualitzar el fracàs com un pas previ abans de l’èxit, un pas que ens agradaria evitar, però al qual inevitablement ens enfrontem, bé per manca d’experiència i/o de recursos, però que a la fi ens ajuda a millorar i a corregir les nostres actuacions.
Qui no arrisca, no guanya, diuen, i d’això en saben molt els emprenedors i empresaris que en els darrers anys de crisi econòmica s’han reinventat i han transformat una idea en un projecte de futur, alguns amb èxit i d’altres no. A tots els que ho heu intentat, que heu posat la vostra il·lusió i esforç a iniciar un projecte empresarial, gràcies...
I no patiu si heu “fracassat”, la pròxima vegada serà millor, segur.