Opinió

Els incendis s’apaguen a l’hivern i la gestió del risc s’aprèn des de la infantessa

'Un dels riscos més grans que tenim a la Floresta, i que afecta els diferents espais educatius que disposem, és el risc d’un incendi sigui de petites o de grans proporcions'

A la Floresta darrerament s’actua sobre la massa forestal per tal de prevenir incendis. Aquestes actuacions es fan durant les èpoques menys càlides i ajuden a prevenir incendis a l’estiu. Així doncs, hem après que els incendis s’apaguen a l’hivern.

La situació actual de canvi climàtic, amb un ampli consens de la comunitat científica que apunta a un origen antropogènic ens situa en un món on cada vegada tindrem esdeveniments més extrems. La lògica portaria a combatre el canvi climàtic, i de fet hauria de ser el nostre deure com a societat, però la realitat sovint ens demostra que potser ja anem una mica tard en això de combatre el canvi climàtic i que en realitat el que hem de fer és adaptar-nos.

Un dels riscos més grans que tenim a la Floresta, i que afecta els diferents espais educatius que disposem, és el risc d’un incendi sigui de petites o de grans proporcions. Com dèiem ja es fan actuacions a les zones boscoses properes per minimitzar aquest risc, però com a societat també hem de prendre partit. Mitjançant el projecte “fire prime” la comunitat educativa volem incloure en els infants per tal que siguin motors en la conscienciació i mitigació de les amenaces que ens afecten com a societat.

Comencem a treballar en aquesta línia i esperem que aviat el sector més jove de la població sigui qui ens expliqui més coses.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.