L'arròs
Arròs, llavor de la planta Oryza sativa i un dels cereals considerats aliment bàsic en moltes cultures culinàries. Interessant, oi? Però molt lluny de tota aquesta informació i anant al gra, un dels meus plats preferits.
Dir, "anem a fer un arròs!", és sinònim a trobada amb amics, família, diversió, cap de setmana, estiu ... I el repte de fer un bon arròs. Jo recordo amb especial enyorança els arrossos del meu pare fets a la llenya i el plaer de rascar la paella per menjar-me el tan preuat, arròs socarrat. Aquests moments viscuts són records que m'ajuden a ser generadora de nous moments per viure. I és aquí on vull anar a parar.
Avui s'obre la inscripció a la 36a edició de la cita culinària del Concurs d'Arrossos de Festa Major. L'any passat varen participar 120 paelles i aquest any, per tal d'ampliar el nombre de colles, el concurs es trasllada a la rambla del Celler. Un dels punts del model de Festa Major sempre ha estat que fos participativa i participada, on s'impulsi l'assistència de públic als espectacles així com la participació directa de les persones a les activitats.
El canvi d'ubicació del concurs d'arrossos no és una decisió fàcil perquè deixem un espai emblemàtic com la plaça Barcelona per traslladar-la a un altre lloc per tal de donar cabuda a l'alta demanda de participació.
Aquest any, per primer cop, intentaré participar de forma activa al concurs d'arrossos junt amb una colla d'amics on tot manipulant un cereal com l'arròs deixarem que la màgia del moment ens deixi enamorar del plaer de compartir.
Molta sort a tots els que participeu i bona Festa Major!