La dona i la política
Tot i que una minoria amb grans dificultats van aconseguir destacar en la seva època; en l’Època Medieval: Ermessenda de Carcassona (972-1058); en l’Època Moderna: Marie Gouzen, coneguda com Olympe de Gouges (Montauban, 7 de maig de 1748 – París, 3 de novembre de 1793) i que va escriure la Declaració dels Drets de la Dona i de la Ciutadania l’any 1791, i és aquí quan, amb les idees de la Il·lustració i de la Revolució Francesa, neix el feminisme. En el segle xix les dones avancen, comencen les primeres manifestacions per aconseguir la igualtat política, econòmica i social.
Actualment les coses han millorat però encara hi manca igualtat entre l’home i la dona. En l’àmbit polític podem observar com la dona està arribant a assolir un major pes social, com per exemple una de les figures més destacades avui dia és la cancellera d’Alemanya; Àngela Merkel la qual té un paper essencial en l’economia europea tot encapçalant les solucions per sortir de la crisi financera actual mitjançant una política d’austeritat. I de fet, fent referència del paper de les dones a la política em referiré al cartipàs de la primera dona alcaldessa de la nostra ciutat, encapçalada per la mateixa Mercè Conesa i amb el seu equip de les regidores: La portaveu de l’equip de govern, Regidora de Serveis Urbans i Presidenta d’Unió; Cristina Paraira, la Regidora Adjunta a l’Alcaldia; Sílvia Cazorla, la Regidora de Comunicació, Informació i Atenció Ciutadana; Joana Barbany, la Regidora de Gent gran, Igualtat i Cooperació; Susanna Pellicer i per últim la Regidora d’educació, universitat i família; Esther Salat. Totes elles amb grans capacitats i un esperit lluitador per tirar endavant el projecte de ciutat a Sant Cugat dins el projecte de país de Catalunya.
És cert que les dones, avui dia, no tenen tanta dificultat per accedir a un lloc de treball però estan menys remunerades que els homes i a més a més a l’hora d’ascendir es veuen perjudicades en la preferència d’escollir homes per als llocs directius o jeràrquicament superiors. Per aquest motiu encara no hi ha prou, no ens podem estancar i hem de continuar lluitant. No només ens hem de recordar de la igualtat de la dona el dia 8 de març, la igualtat de la dona és el dia a dia i ha de constar en tots els àmbits: econòmic, social, jurídic i polític.
Segueix @anna_farre l twitter.
Més informació