Menjar sa, menjar amb enteniment
Allò de “bon plat i fondo” està passant a la història, doncs cada cop més vigilem el que mengem donant importància als avantatges vitamínics
Si ens fixem en les vitamines més importants, veurem que els aliments que mengem les contenen, per tant, són una garantia de menjar sa.
Vitamina A: és antioxidant i enforteix el sistema immunitari; la introduïm al cos quan mengem fetge, rovell d’ou, pastanaga, espinacs, bròquil, albercoc o meló.
Vitamina D: regula els metabolismes del calci i el fòsfor, és responsable de l’enfortiment dels ossos i les dents; la trobem en el fetge, el rovell d’ou i el germen de blat, es produeix a la pell quan prenem el sol.
Vitamina E: és antioxidant, estabilitzadora de les membranes cel·lulars i actua com a protectora dels àcids greixosos, és preventiva dels trastorns cardiovasculars i neurològics; es troba en els llegums verds, cacauets, coco, naps, api, espinacs, rovell d’ou i en els cereals integrals.
Vitamina K: necessària per ajudar a coagular la sang; la ingerim quan mengem espinacs, cols, tomàquets, pèsols i el fetge.
Vitamina C: és antisèptica i s’obté de les fruites cítriques, kiwi, coliflor, tomàquet, bledes, pebrots i julivert.