Opinió

'Mens sana in corpore sano'

Es referma l'esperit d'acollida a persones nouvingudes al nostre poble

Fruit de la col·laboració entre entitats es pot fer una feina molt útil i enriquidora. Una mostra d'això, entre moltes altres, és el que ha succeït aquest mes a Sant Cugat, entre la Parròquia de Sant Pere d'Octavià i l'Ajuntament. Càritas, que és l'obra social de l'Església i actua a la nostra ciutat des de fa més de 50 anys, té un projecte que es diu Arrela't, per acollir i acompanyar persones estrangeres nouvingudes.

Per ajudar aquestes persones que coneguin a on han arribat se'ls fa unes sessions per explicar els costums, les tradicions i se'ls interessa en què coneguin la ciutat a on estan vivint. El grup actual el formen 9 persones d'Argentina, Guatemala, Nicaragua i Veneçuela. D'aquestes sessions va sorgir la idea de visitar al Monestir.

Càritas va fer la sol·licitud a l'Ajuntament que, rapidament va oferir una data i una guia per explicar la visita: voltants del Monestir, la Muralla, l'Església i el Claustre. El tracte donat per la guia va ser exquisit i el grup va rebre la informació molt agraït i amb molt d'interès. Per cert que tothom pot fer visites guiades del Monestir.

D'aquesta bona col·laboració de servei entre Parròquia i Ajuntament, es referma l'esperit d'acollida a persones nouvingudes al nostre poble. Aquest esperit també és bo per veure que Càritas vol ajudar a la persona integralment (no solament amb aliments, que també, si cal de forma transitòria), la seva formació i el seu creixement personal.

Mens sana in corpore sano, escrit per l'autor Décimo Juvenal, entre el segle I i II dC, expressa que hi ha d'haver un equilibri entre el cos i l'esperit.