La mobilitat a la Floresta: posar pals a les rodes
"Demanem implantar mesures correctores perquè la convivència torni a ser possible als carrers"
Siguem realistes: la Floresta està feta de carrers que varen ser camins, que pugen i baixen, amb corbes pronunciades, que van canviant d'amplada al llarg del seu recorregut, amb culs de sac que s'aturen en arribar al parc... No hem demanat mai substituir aquesta realitat per un sistema viari normatiu. El que passa és que cada dia som més gent, que els cotxes són més potents i que caminar s'ha tornat perillós.
Demanem implantar mesures correctores perquè la convivència torni a ser possible en uns carrers que -acceptem-ho- mai podran ser prou amples ni regulars com els d'un manual de mobilitat. Això és: netejar-los de pals elèctrics, de senyals viàries, de cotxes mal aparcats, de biones d'autopista, ajustar el circuit dels busos i que siguin més petits... cap d'aquests aspectes s'ha treballat encara però, en canvi, un Pla de Mobilitat que es considera llest per aprovar dictamina que la solució rau a convertir molts dels carrers en sentits únics.
Des del barri constatem que, paradoxalment, els carrers que ja s'han modificat més aviat promouen l'augment de velocitat i de recorregut dels vehicles. Més perill, més presència i més pol·lució.
Des de la Comissió manifestem que no donem per aprovat aquest document i que hi ha el compromís de referendar-lo en un Consell de Barri Extraordinari quan realment estigui madur i respongui a l'enunciat de tenir carrers més amables i pacificats. "Tornar a caminar per La Floresta" és el lema amb el qual el veïnat vàrem batejar aquesta fita, convocant a la conversa aspectes de mobilitat però també de medi ambient, d'educació i de convivència. Que no se'ns acusi ara a nosaltres de posar "pals a les rodes"!
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.