Negocis senzills
Abans de muntar un negoci, és bo, a banda de fer l’estudi de mercat, que en el paper ja sabem que ho aguanta tot, analitzar sobre el terreny quines són les les mancances reals, parlar amb els que coneixen bé els hàbits dels ciutadans, Ajuntament, Associació de Comerciants, etc. És important saber què pensa la gent, els veïns, què fan a l’hora de comprar o passejar, o bé posar el retrovisor i mirar el passat per saber quins negocis ja no hi són i tenien la clau de l’èxit. Recordeu Cal Boldú, a la plaça de Barcelona, amb aquell pati on es feien bons entrepans de productes casolans, la recentment desapareguda xarcuteria Auladell, cansaladeries com Ca l’Anton o Cal Codonyés, tèxtils com al Gutiérrez... De vegades, el millor negoci és allò quotidià i senzill i no pas el que té més glamour com, per exemple, una botiga de bones llegums cuites o el que ha fet la família Calvó: recuperar la xurreria familiar La Moderna, i no estar en un carrer de primera línia.
Segueix a @R_Grau al twitter
Més informació