No embrutem, eduquem
'Ha d'haver-hi un canvi social en el qual tothom s'impliqui en la formació i educació en el respecte als altres i a la natura'
Parlem molt que Sant Cugat i els barris estan bruts i deixats i que cal netejar més. Però tenim clar que cal invertir en formació i educació? Ha d'haver-hi un canvi social en el qual tothom s'impliqui en la formació i educació en el respecte als altres i a la natura, per tal de no embrutar el que és de tots.
En un congrés sobre tabaquisme, vaig conèixer l'experiència Planet youht d'Islandia. Les conclusions més importants que justificaven els bons resultats obtinguts en l'objectiu d'aconseguir reduir a pràcticament a valor zero el consum de tabac i drogues entre els joves eren: 1r, que els pares dediquin més temps a parlar i a acompanyar als fills. 2n, fer una xarxa de pares per anar plegats per assolir l'objectiu amb lligams i compromís amb les escoles i l'administració.
La implicació de famílies, escola i administració va ser decisiva per aconseguir l'èxit. Els fills s'han d'acompanyar en la seva formació, i veure en els pares el model a seguir. Però l'entorn de l'escola, de la societat i de la ciutat també és rellevant. Mirem d'educar als fills perquè no fumin, ni consumeixin cap mena de droga.
I si fumem, cal dir que no es pot llençar la burilla del tabac a terra, per què embrutem l'entorn amb un producte de plàstic, que no és biodegradable, carregat de substàncies tòxiques que contaminen les aigües dels rius i del mar, que és a on van a parar la majoria d'elles, i afecta els peixos.
Tots som responsables de prevenir malalties i de no embrutar el sol, l'aire i l'aigua de la terra. Fem un pacte entre famílies, escoles i l'administració en el que tots ens comprometem a educar i a no embrutar el nostre entorn ni el nostre cos.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.