No té nom
'El nomenclàtor s'ha de renovar i ha d'incloure noms de personalitats florestanes de referència o de personalitats de referència que hi van viure'
A la Floresta tenim des dels anys 90 un equipament que no té nom. Ens hi hem de referir com el Centre Social i Sanitari. En diem "el socio" o el "CSS". Lleig. Quan s'hi fa un acte i vols convocar-hi algú, és habitual que no t'entengui a la primera. Llavors has d'ampliar l'explicació amb: "al CAP, on hi ha metge de tant en tant" o, "allà on hi ha l'Espai Jove" o "el local de l'Espai +60", o pots provar amb "on es fan els Consells de Barri". Si tens sort, amb alguna d'aquestes pistes, l'hauràs encertada i l'altre dirà: "Ah, sí, ja sé on dius".
Seria bonic, assenyat i pràctic que tingués un nom. Des de la Comissió d'Història volem proposar que es digui Montserrat Roig. L'escriptora i periodista barcelonina de renom internacional va viure al barri entre els anys 1972-1977. Alguns veïns ho recorden. I hi va escriure la seva gran obra Els catalans als camps nazis. I hi va pensar El temps de les cireres. La casa de la fondalada, com ella es refereix d'on va viure a un altre llibre seu L'hora violeta, la va inspirar. "Hi vaig ser feliç", afegeix. A la Floresta hi va tenir el segon fill.
El nomenclàtor s'ha de renovar i ha d'incloure noms de personalitats florestanes de referència o de personalitats de referència que hi van viure. I volem noms de dona, ja que en tot el poble només ens n'hi ha dos! Es tracta de Rosa Mariné, esposa del senyor Ros, i de Palmira, esposa d'Emeterio Escudero. El nom fa la cosa. I no té nom tenir una cosa sense nom! Volem que es digui Montserrat Roig!
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.