Prostitució
Els drets de les dones que es prostitueixen molt possiblement quedarien bastant més protegits si es posa en marxa una regulació
Sant Cugat s’ha adherit a la campanya de recollida de signatures i a un manifest de rebuig a la regulació de la prostitució que preveu l’Ajuntament de Barcelona. Sembla que ser que amb aquest manifest el que es pretén és que el govern municipal del BComú reconsideri la seva posició amb un diàleg social i polític sobre “el model més adequat per defensar els drets de les dones".
Com especialista en mediació i gestió de conflictes d’entrada se’m planteja un dubte entre diàleg social i polític. Els polítics són escollits per la societat per tant el diàleg hauria de ser conjunt. En el cas de la prostitució està clar que no hi ha un diàleg transparent entre el que la societat practica i el que la política vol reflectir.
Una regulació voldria dir que la política posa de manifest un problema i per evitar una mala pràctica regula aquella situació per tal de controlar possibles irregularitats. La meva pregunta és, quina por hi ha a la regulació de la prostitució?
Els drets de les dones que es prostitueixen molt possiblement quedarien bastant més protegits si es posa en marxa una regulació. L’altra cosa és que potser es posaria de manifest una pràctica social culturalment mal vista però que tots som conscients que existeix. És com els casos que darrerament estan sortint sobre certes escoles. En el seu moment es va preferir amagar el fet que a l’escola existissin professors que tenien mals hàbits per no posar de manifest una realitat que molt possiblement havia tingut conseqüències en el centre. Però les coses a la llarga surten a la llum i no afrontar un problema en el moment adequat tan sols genera danys col·laterals, la majoria de vegades, molt pitjors.
Crec que el debat social i polític no ha d’anar enfocat a “el model més adequat per defensar els drets de les dones” sinó en si "el model de prostitució és adequat i quines implicacions socials té".