Racionalització i sostenibilitat en l'Administració Pública
Tots ens hauríem d’alegrar per la Reforma de l'Administració local que s'està debatent i tramitant a les Corts Generals i amb la qual el Govern de la Nació pretén acabar amb el desgavell competencial instaurat a Espanya
Com ja he dit, la pedra angular és l'eficiència que s'aconseguirà millorant l'aprofitament dels recursos públics mantenint la qualitat del servei públic municipal. Perquè això succeeixi haurà d'haver un major esforç per part del capital humà, tal com passa al sector privat. No cal tenir por a l'hora de procurar una lògica reducció de l'administració pública ni tenir complexos a l'hora de defensar aquesta línia d'acció. Una economia amb menys participació de l'Estat és una economia més lliure, que per tant afavoreix que la societat tingui menys cadenes i controls per desenvolupar qualsevol activitat econòmica.
Personalment opino que fins i tot la reforma del Govern es queda curta, ja que considero que seguirà havent excés de nivells en l'administració. Un clar exemple és Catalunya amb els ajuntaments, consells de districte, consells comarcals, entitats municipals descentralitzades, àrea metropolitana, diputacions, comunitat autònoma... No és normal ni acceptable que en una regió espanyola pugui haver tantíssims nivells d'organització pública. Seria bo que l'Executiu espanyol prengués mesures per reduir encara més la despesa pública per aquest camí impopular però necessari per a la viabilitat del sector públic.