Opinió

La roba té gènere?

Article escrit per l'alumnat de 6è de l'escola Turó de Can Mates

L'altre dia les nenes i els nens de 6è de l'escola Turó de Can Mates vam decidir portar faldilla per donar suport al Mikel, un noi que va voler portar faldilla a l'institut. Va rebre burles d'algunes companyes i companys i fins i tot el professor el va fer fora de l'aula enviant-lo al psicòleg de l'institut; el psicòleg li va preguntar si se sentia noia, ell va dir que no, i que si havia d'escollir un gènere, era el de noi.

Nosaltres pensem que tothom ha de ser com vulgui, hem de respectar a totes les persones. Fa uns anys no estava ben vist que una dona portés pantalons i les primeres dones que ho varen fer van aconseguir que avui en dia sigui normal. Però si pensem com es varen sentir aquestes dones per culpa de les burles, segurament es van sentir com se senten ara els homes i nois que volen portar faldilla.

Un lloc molt estereotipat són les botigues de roba perquè hi ha una secció de nenes i una de nens. Si un nen es vol comprar una samarreta de "nenes" ha de canviar de secció i li pot crear incomoditat i vergonya.

I ens preguntem: només les nenes/noies/dones poden portar dibuixos d'unicorns i cors a les seves samarretes? Què ha passat amb el rosa a la secció de nens/nois/homes?

Ens agradaria que la roba no estigués separada per sexes, que estigués classificada per estils o colors: esport, roba estampada, formal... Això estaria millor i seria un pas per aturar els estereotips de gènere.

La nostra conclusió és que tothom té dret a ser com vulgui ser i no hi hauria d'haver discriminacions pel color de pell, la roba, el gènere, l'orientació sexual,...

Per tot això us animem que un dia totes i tots aneu amb faldilla.

Captura de Pantalla 2020 11 25 a les 17.07.49

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.