Ni sabates ni sostres de vidre
'La trajectòria per arribar a un lloc de responsabilitat dista molt si ets dona i les diferències en el món empresarial es basen en la discriminació i els estereotips tradicionals'
Després d'una època on tot s'ha fet telemàtic, anar personalment a congressos i jornades sobre la farmàcia comunitària com a centre sanitari s'agraeix, i més quan pots debatre temes farmacèutics amb companyes de la professió: és una tornada a la "normalitat".
La farmàcia és un món on la majoria de professionals som dones. El 2020 érem 9.078 les persones col·legiades a la província de Barcelona, de les quals més o menys el 74% som dones. El 80 % dels 90.000 llocs de treball directes que genera la farmàcia comunitària els ocupen dones. A la nostra ciutat, hi ha farmàcies on les titulars són dones i hi treballen dones.
Els números són freds, però consultant el programa d'unes jornades realitzades a Barcelona veig que la inauguració de l'acte va estar a càrrec de quatre homes i una dona. Els tallers pràctics eren plens de dones i les taules rodones totes exclusivament amb homes: presidents, vicepresidents, consellers, responsables, etc. ni una sola dona que pugui comentar, opinar o explicar, cap dona directiva. Sorprenent, oi?
La trajectòria per arribar a un lloc de responsabilitat dista molt si ets dona. Les diferències en el món empresarial es basen en la discriminació i els estereotips tradicionals, i en la societat són diferències de responsabilitats familiars i conciliació de vida personal i laboral.
Les dones durant la vida professional sentim la contínua necessitat de demostrar la nostra vàlua, fins i tot en posicions a aquests nivells en l'organització, a diferència dels homes. Sent majoria en el món farmacèutic, sent totalment capacitades i demostrant que som les millors mostrant la nostra vàlua en els tallers, la nostra opinió no sembla poc important i ens deixen fora de les taules rodones d'un congrés.
Qualitats com la perseverança, la constància i el compromís amb l'empresa són freqüents en les dones directives, valors que visibilitzem a ADE Vallès. Avancem, però encara hi ha molt a fer per la igualtat de gènere.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.