Sant Medir, una tradició inclusiva
'Arrelar-se al lloc on vivim també implica conèixer-ne la història, i per això us animo a participar en l'aplec i tenir cura del nostre entorn verd'
Sant Medir és el copatró de Sant Cugat, i per això el 3 de març és una de les dates més destacades del nostre calendari festiu. Aquesta celebració rememora els orígens pagesos de la vila i és una oportunitat per reivindicar el nostre passat tot pujant fins a l'ermita, al bell mig de Collserola. Arrelar-se al lloc on vivim també implica conèixer-ne la història, i per això us animo a participar en l'aplec i tenir cura del nostre entorn verd.
De fet, la nostra ciutat està envoltada de natura i aquesta és una de les claus de la qualitat de vida de què gaudim. Preservar-la i adaptar-la a les necessitats del segle XXI és un dels reptes que tenim per continuar avançant en els propers anys.
A Sant Cugat també treballem perquè la cultura sigui inclusiva i arribi a tothom, i la festa de Sant Medir no n'és una excepció. És per això que enguany el Taller Jeroni de Moragas serà l'entitat banderera i participarà activament en la jornada, acostant el seu alegre tarannà a la ciutadania i demostrant que les tradicions poden avançar sense deixar ningú enrere. Una associació amb 50 anys d'història i que representa el ferm compromís per tal que les persones amb diversitat funcional tinguin garantit l'accés a la cultura, la feina i l'oci.
Sant Medir també és un símbol de germanor amb les colles que pugen de Barcelona, amb qui compartim aquesta tradició, i aprofitem el moment per gaudir plegats de les actuacions de cultura popular de les entitats santcugatenques. Us desitjo, per tant, que la gaudiu amb molta alegria, respecte i civisme, i envoltats de la gent que us estimeu. Visca Sant Medir!
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.