Sense sostre
'Tractar addiccions, recerca de feina, garantir tractaments de salut mental o fer seguiments és ara per ara, una urgència'
Cada vegada més sovint trobem imatges a les xarxes socials d'espais de la ciutat on apareixen persones que han hagut d'optar per viure al carrer. Els ponts o tendes de campanya esdevenen una mena de llars improvisades que repel·leixen lleugerament la sensació de fred però mai de soledat.
Fa mesos que des d'aquest altaveu que és el TOT, estem avisant que hi ha una situació d'emergència i que cada vegada més sovint, Sant Cugat està acollint persones en situació de vulnerabilitat que fins i tot no són nascudes ni viscudes aquí. Molts van buscant carrers i parcs més segurs que a altres indrets de l'àrea metropolitana o el Vallès.
Fa uns anys a la nostra ciutat teníem algun cas aïllat, però ara aquesta situació s'està estenent ràpidament sense tenir projectes d'actuació concrets. A una de les meves opinions vaig comentar que els conflictes de la plaça d'en Coll o de la Floresta eren la punta d'un iceberg i que això no feia més que començar, malauradament no m'he equivocat.
Arribats a aquest punt, l'Ajuntament ha de replantejar-se què fer i com, demanant ajuda a les administracions; Generalitat, AMB, Diputació, Ministerio de Asuntos Sociales, o Unió Europea per aprofitar les subvencions en projectes d'inclusió i incorporar personal qualificat no administratiu, així com la construcció d'espais per a aquestes persones. Tractar addiccions, recerca de feina, garantir tractaments de salut mental o fer seguiments és ara per ara, una urgència.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.