Si la ciutat creix, els reptes es planifiquen
'La nostra ciutat ha crescut segons un model que n'ha encarit molt la vida i ha convertit l'habitatge en una problemàtica bizantina per a molts'
Sant Cugat voreja els 100.000 habitants i, segons estimacions, hi arribarem d'aquí un parell d'anys. Per tant, la ciutat on vivim, aquella que té l'ànima inserida en el poble que un dia va ser, s'ha fet gran.
Més enllà del debat quantitatiu, aquí l'important és preveure i planificar. Tenim una ciutat que ha crescut exponencialment duplicant la població els darrers vint anys i això ha provocat desajustos pel que fa a necessitats socials, serveis o equipaments. Ara, però, tenim l'oportunitat d'incidir en aquest darrer creixement anticipant-nos i planificant des del debat ciutadà i l'administració. Podem decidir conjuntament com volem que això passi.
La nostra ciutat ha crescut segons un model que n'ha encarit molt la vida i ha convertit l'habitatge en una problemàtica bizantina per a molts. A més, el model ciutat-jardí té unes implicacions mediambientals gens aconsellables pel futur que hem d'entomar. Per això, serà molt important que allà on la ciutat creixi es faci generant habitatge públic fins a percentatges del 50%, com podria ser l'opció de Ca n'Ametller, i, alhora, preveure una raonable compactació urbana per poder racionalitzar recursos, tenir barris eficients energèticament.
I tot això tenint en compte que serà l'administració qui haurà d'incidir decididament en el mercat privat que, malauradament, és qui, per ara, disposa de la majoria del sòl d'aquest municipi. Planificar per garantir els serveis bàsics necessaris, per garantir habitatge a preus assequibles, en definitiva, per garantir una vida digna al nostre poble.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.