Opinió

I si emprenem més i opositem menys?

'A Catalunya ja hi ha 375.000 persones implicades en projectes d'emprenedoria i Sant Cugat pot ser un dels principals motors d'aquesta manera de contribuir a la societat'

Històricament, Catalunya és terra de creativitat, d'imaginació, d'esforç i perseverança. A Sant Cugat en tenim molts exemples i són un bon reflex que representa el conjunt del territori, però quan ens comparem amb Europa seguim estant per sota en xifres que són de cabdal importància si volem construir un dels millors estats del món.

Segons l'informe Global Entrepreneurship Monitor (GEM) promogut per la Diputació de Barcelona, el 13,3% dels catalans tenen intenció d'emprendre en els pròxims anys, una xifra que encara està per sota de la mitjana europea, que és del 14,8%, però que ens proporciona un bri de llum i un bon punt de partida.

El perfil de l'emprenedor és d'una persona de 37 anys de mitjana que, en fase inicial, majoritàriament té estudis de grau o postgrau. Aquests poden emprendre de forma proactiva o reactiva. Els primers tenen una idea i s'hi llencen, però els segons, que són la majoria, creen empreses per necessitat, perquè no troben feina o perquè no troben el que busquen.

Amb aquestes dades sobre la taula i tenint en compte que Sant Cugat és una de les ciutats catalanes amb més persones amb estudis superiors, cal seguir potenciant l'emprenedoria local, enriquint el teixit empresarial i generant més llocs de treball.

A Catalunya ja hi ha 375.000 persones implicades en projectes d'emprenedoria i Sant Cugat pot ser un dels principals motors d'aquesta manera de contribuir a la societat. Tenim tots els ingredients necessaris, ara cal que ens ho creiem, que opositem menys i que preparem un entorn per poder emprendre amb més garanties.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.