Síndrome de l'impostor
"Hem d'aprendre a valorar la crítica constructiva i, sobretot, a confiar en un mateix"
És ben coneguda la síndrome de l'impostor, sobretot entre emprenedors.
Per a molts que experimenten aquesta síndrome, la sensació que els teus assoliments laborals són immerescuts i que és probable que quedis exposat com un frau és un impediment per a aconseguir l'èxit i només afegeix pressió no desitjada al nostre treball. En donar lloc als sentiments d'insuficiència en comptes de tractar de resistir-los o superar-los i reforçar l'autoestima, els qui sofreixen la síndrome de l'impostor no són capaços de veure el gran valor que poden aportar amb el seu treball.
L'única diferència entre algú que experimenta la síndrome de l'impostor i algú que no, és la forma en què respon als desafiaments. Només hem d'aprendre a pensar com no impostors. Aprendre a valorar la crítica constructiva i, sobretot, a confiar en un mateix. Des de la XDESC som conscients d'aquest “estat” que entorpeix a les emprenedores en el dia a dia dels seus projectes i empreses. Part del nostre treball és donar suport a altres dones emprenedores, transmetre que les coses sí que es poden dur a terme, que els projectes tenen sentit quan creïs en ells, quan cobreixes necessitats i quan fas bé el treball. Animem a deixar la síndrome de l'impostor en el calaix de l'oblit. Només ens limita. Creure en un mateix i confiar en l'aposta que fem serà de gran ajuda a l'hora de portar amb èxit els nostres projectes. Molts ànims!
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.