The family Run
The family RUN és per definició una cursa que fusiona l’esport, la família, la inclusió social i la solidaritat
Aquest pròxim diumenge, dia 10 de maig la cita és a Sant Cugat. Mares, pares, avis, àvies, cosins, tiets, nebots, tots hi som cridats a participar. Només ens cal un bon calçat esportiu, ganes de divertir-nos i sobretot, ganes d’ajudar. The family RUN és més que una cursa, tal com ja es va demostrar l’any passat a Barcelona. I és que aquesta és una iniciativa que creix. Aquest any tindrà dos punts de trobada: el dia 7 de juny a Barcelona i aquest diumenge s’estrenarà a Sant Cugat.
Aquest article no pretén ser un esspot publicitari, encara que si s’aconsegueix una participació nombrosa, sempre pensaré que potser una petita “culpa” l’hagin tingut aquestes ratlles que escric. M’agraden aquestes iniciatives i casen, perfectament, amb l’esperit i l’ànima de la nostra ciutat; una ciutat solidària, esportiva i familiar.
“The family RUN” pretén sumar hàbits saludables, tan imprescindibles avui en dia, cultura i esforç, experiències en família, equip i esperit de superació. Tots aquests valors tan recomanables pels petits, els joves com els adults.
Aquesta trobada a Sant Cugat serà possible també gràcies a la col·laboració d’entitats i comerços de la ciutat i està organitzada pel Junior, un club esportiu que està a punt de celebrar els 100 anys d’història. Des de sempre, també l’esperit Junior ha estat el de ser un club social i familiar que transmet, a través de les diferents escoles esportives, els valors fonamentals en la formació de les persones. Aquesta ha estat, sense dubte també, la clau del seu èxit que fa possible, entre altres, que es converteixi ben aviat en un club centenari.
Precisament serà en el Junior on, després de la cursa se celebrarà una festa final oberta a tothom, amb espectacles, competicions esportives i una xocolatada.
I el més important, participant a “The family RUN” el que es recapti de les inscripcions es destinarà a la santcugatenca Nadja Vera, una nena que pateix una malaltia ultrarara, greu i crònica, anomenada Síndrome Hemolítica Urèmica Atípica (SHUA).
Aquesta síndrome afecta, principalment, els ronyons però també pot afectar altres òrgans com el cervell, fetge, cor, pulmons i sistema gastrointestinal i es produeix quan una sèrie de proteïnes del sistema immune, anomenades sistema de complement, s’activen indegudament o per excés.
La seva incidència és de 2 casos per milió d’habitants, per això està considerada una malaltia ultrarara. En casos com aquest, la investigació científica agafa un relleu especial. Investigar és car i més en aquest cas quan parlem d’una afectació tan estranya.
Hi ha al darrere una associació anomenada ASHUA que promou la investigació d’aquesta síndrome i lluita per la recerca de possibles curacions. Donar suport a “The family RUN” és donar esperança.
Segueix @annaclerp a Twitter.